sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Dalien aika

Tervehdys!

Tällä kertaa luvassa Daleja. En ole kuvaillut Daleja ajatuksella pitkään aikaan, joten päätin ottaa tavoitteekseni kuvata kaikki kahdeksan lasta läpi. Instagram-kyselyn perusteella Lavernasta ja Amaltheasta haluttiin nähdä eniten kuvia, joten heitäpä tässä sitten ^^

En ole kyllä ollenkaan talvikuvaaja, vaikka talvi on lempivuodenaikani. Taustat käyvät varsin tylsiksi ellei valoitus ole jollakin tapaa kiinnostava D: Törmäättekö te usein tällaiseen ongelmaan?

- - -

On the way home

{ laverna, dal vendettina }
{ amalthea, dal natalie }
4 kommenttia:

 1. Oman blogini tyyliin tavallaan kuuluu valkoinen tausta kaikissa kuvissa, joten taustaongelmia ei itselläni ole. Lumi on kuitenkin onneksi aika "pehmeä" ja elävä tausta, joten se ei näytä niin tylsältä kuin vaikka pahvi yms. Kivasti ovat tyttösesi vastakohtia toisilleen peruukkien, silmien ja jopa huulien sävyissä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! <3 Lumi kieltämättä on varsin eläväinen tausta, sillä se käyttäytyy eri valaistuksissa eri tavalla ja toimii juurikin varsin pehmeänä kuvaustaustana.

   Poista
 2. talvella on kyllä omissakin valokuvissa suurena ongelmana lumi; se tuhoaa viimeisenkin syvyysvaikutelman kun kaikki näyttää samalta. Jos kuvaa varjossa tausta ylivaloittuu ja pahasti! Lisäksi siinä on ingottava kahlata ja kun viimein löytää hyvän paikan nukke uppoaakin vain lumeen (meillä on n. 55cm hanki niin tuota taidan pysyä sisällä)

  onneksi se toisinaan toimii kuvissa! Tummatkin yksityiskohdat saa esille ja se heijastaa valoa kauniisti

  tämä kaksikko on vain niin ihana yhdessä! Pidän paljon siitä miten heissä on jotain samaa mutta samaan aikaan jotain ihan erilaista (peruukkien malli, vaatetuksen yleisilme vs silmien ja huulien vöri esim!) ja jotenkin he täydentävät toisiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pyrinkin näitä stailatessani siihen, että he niin ikään täydentäisivät toisiaan. Ovat kuitenkin samasta tarinasta ja siinä hyvin läheiset toisilleen (käytännössä sisarusten tasolla). Tyttöjen sävyt sopivat yhteen kivasti, joten yritän hyödyntää sitä kuvissa. Kivaa kuulla, että se tuottaa tulosta!

   Ja jep, yhdyn täysin talvikuvauskärsimykseen. Taiteiluksi menee, jos meinaa edes jotenkin inhimillisillä keleillä saada kohtuullisia kuvia. Tuntuu, että tässä ei vaan meinaa kehittyä, vaikka vuosia harjoittelee. Anyhow, vaikka onkin melkoisen tuskan takana saada talvikuvia otetuksi, on se joka kerta sen arvoista!

   Poista