sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Parantajan tarina: luku 1

 Heips!

Nyt pääsen viimein polkaseen kuvatarinan käyntiin tällä ensimmäisellä osalla! Pitemmittä puheitta, lisää Parantajan tarinaa <3 Prologi täällä!
__

Parantajan tarina

Luku 1: Unessa kerran


Anemone: Lapsesta saakka olen nähnyt samaa unta. Sarvekas olento kutsuu minua luokseen. Hän ei koskaan kerro, kuka on ja miksi näyttäytyy minulle. Lapsena luulin, että olen sittenkin Näkijä ja saan näkyjä suoraan Unenkutojalta.


Anemone: Tajusin pian, että minun uneni ovat erilaisia. Olento, joka minulle näyttäytyi, oli lähin ystäväni. Hän vei minua erilaisiin paikkoihin ja näytti minulle kaikkea sellaista, jota en muuten koskaan nähnyt.

Minä näen samoja unia edelleen.


Anemone: Viimeaikoina hän on näyttänyt unessa minulle tytön, joka itkee polvillaan. 

Minä en vielä tiedä, mitä se tarkoittaa.

* * *


*taustalta kuuluu ääniä*

?: Anemoneee! *huhuilee* Oletko jo hereillä?

Anemone: *unista mutinaa* Mmmmmjjoo...


Anemone: *hätkähtää ylös* Olen! Olen ihan virkeänä! Pieni hetki vain!


?: *kävelee sisään* Vai että virkeänä?


Anemone: Huomenta, Aldreia! Olen ollut hereillä jo pitkään! *kikattaa*


Aldreia: *hymähtää* Niinpä niin. Tänään ei ole kiireinen aamu. Yksi nyrjähtänyt nilkka ja yksi perinteinen nuha. Olen onnellinen, että tänä keväänä ei ole vielä kerinnyt puhkeamaan sitä samaa kuumetta, joka puhkeaa joka kevät. *huokaa* Vaikka vielä sekin ehtii.


Anemone: Hyvä kuulla, että kylässä ei ole tapahtunut kummempia.

Aldreia: *huokaa* Sanopa muuta. Ja se jättää kieltämättä minullekin vähemmän työtä nyt, kun isosiskoni on poissa.


Anemone: Aldreia… Eikö Callistrasta ole vieläkään kuulunut mitään?


Aldreia: *tuijottaa hiljaa* Ei. Mutta me tiedämme, missä hän on.

Anemone: Olet siis edelleen varma, että hän on vankina Näkijän kylässä?


Aldreia: Olen. Isosiskollani ei ole muita vihollisia.


Anemone: Uskon sen… En silti ymmärrä, mitä Näkijän kylän johtaja hyötyy siitä, että he pitävät meidän johtajaamme vankina. Mitä he siitä hyötyvät?


Aldreia: Sisko on ollut poissa jo vuoden. Olisi luullut, että he olisivat jo vaatineet hänestä lunnaita, mutta mitään ei ole kuulunut.


Anemone: Joskus tämä kylien välinen vihanpito menee kirkkaasti yli ymmärrykseni. En ymmärrä, ketä tällainen viha palvelee.


Aldreia: Näkijän kylän johtaja Annelise tuntuu olevan täysin pakkomielteinen oman kylänsä ylivoimaisuudesta. Siitä naisesta minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa.


Aldreia: *käsi tärisee* Se nainen vei minun siskoni. En koskaan anna hänelle anteeksi.


Anemone: *varovasti* Mutta emmehän me tiedä varmaksi, onko Callistra -


Aldreia: Minä olen varma siitä. Aivan varma. Annelise ei ole kunniallinen ihminen. Juuri hän voisi toimia tällä tavalla.


Aldreia: Minä aion saada johtajamme takaisin. Minä -

*ulkoa kuuluu ääniä*


Aldreia: *hätkähtää* Minä menen.

Anemone: Tulen mukaasi.


Aldreia: Ei tule kuuloonkaan. Olet arvokkainta koko kylässä, meillä ei ole varaa menettää sinua.


Anemone: Siellä saatetaan tarvita Parantajaa.


Aldreia: *huokaa* Hyvä on. Saat aina minut puolellesi.

* * *


?: *itkee kovaa*


Aldreia: Hei... Hei, oletko kunnossa? Otetaan ihan rauhassa. Mennään jonnekin syrjään juttelemaan. Olen Aldreia, Parantajan kylän väliaikainen johtaja.


Aldreia: Tule, mennään syrjempään. Otetaan ihan rauhassa, ei ole hätää. Mikä sinun nimesi on?


?: Minun nimeni on Kanga. Olen Näkijän kylän johtajan tytär. *nyyhkäisee* Ja minun kyläni tarvitsee teidän apuanne.

* * *

Hetken päästä


Aldreia: No, Kanga, kerro toki hätäsi.

Anemone: *tuijottaa tyttöä hiljaa* Ei voi olla todellista.


Anemone: Se on hän. Unieni itkevä tyttö. Nyt hän on tässä. *empien* M-minä olen tavannut sinut.


Kanga: *hätkähtäen* Niinkö todella? En muista nähneeni sinua aikaisemmin.


Anemone: Unessa.

Aldreia: Anemone, anna tytön puhua.


Kanga: *hymähdys* Minä... Meidän kylämme tarvitsee apua. Tämä on hätätapaus. Meidän Näkijämme… hän… hän ei voi hyvin.

Aldreia: Mitä tarkoitat?


Kanga: Tilanne on se, että Näkijämme on pahasti sairas. Emme turvautuisi ulkopuoliseen apuun, ellemme todella tarvitsisi sitä. *huokaa syvään* Pyydän nöyrästi, että unohtaisimme kylien välisen vihanpidon edes hetkeksi. Meidän kylämme tarvitsee Parantajanne apua. Emme selviä ilman. Maailmassa on aina ollut Näkijä.

Aldreia: Miksi minun pitäisi uskoa sinua?


Kanga: Koska me emme koskaan pyydä apua toisiltamme. Tämä on hätätilanne. Me tarvitsemme teidän apuanne.


Aldreia: *nyökkäilee* On totta, että tuskin tulisit tänne asti täysin turhan takia. *pitää hetken tauon* Puhut vakuuttavasti, mutta sanat ovat aina vain sanoja. Minä annan sinun jäädä tänne koeajalle.


Kanga: Mutta meidän Näkijämme tuskin kestää sen aikaa -


Anemone: Minä uskon sinua.


Kanga: *siristää silmiään* Kiitos.


Aldreia: Koeaika. Ei enempää tai vähempää.


Aldreia: Saat osoittaa meille luotettavuutesi ja elää kuten kuka tahansa kyläläinen. Meillä on yksi mökki vapaana, saat asuttaa sitä niin kauan, kunnes olen arvioinut sinua riittävän pitkään. Sitten annamme Parantajamme apua Näkijällenne.


Kanga: *henkäisee* Kiitos.


Kanga: Kiitos tuhannesti. Osoitan luotettavuuteni teille.


Aldreia: Sinua koskevat samat säännöt kuin tämän kylän asukkaita. Ilmoitan tulostasi kaikille. Näkijän tilanteesta ei tarvitse vielä levittää sanaa. Jos tahdot, se voi jäädä meidän väliseksemme.


Kanga: Minä arvostan tätä todella. Meidän Näkijämme tarvitsee teitä...


Kanga: Kiitos -

Aldreia: *sävähtää kauemmas* Älä vielä kiittele.


Aldreia: *nousee ylös* Me menemme nyt. Anemone, tulisitko mukaani?

Kanga: M-mutta -


Anemone: Minä tahtoisin puhua hänelle hetkisen. Sopisiko se?


Aldreia: Tiedäthän, mitä sanoin aikaisemmin.


Anemone: Tämän kerran.


Aldreia: *huokaa* Hyvä on. Tämä on tulokkaalle sopiva ensimmäinen luottamustesti.


Aldreia: *kävelee pois päin* Luotan sinuun, Anemone.


*Aldreian mentyä*

Kanga: *hymähtää* Hän on melko innokas johtaja. Ja nuori.

Anemone: Aldreia on väliaikaisen johtajan tehtävässä erinomainen. *nielaisee* Jos Aldreia on oikeassa, tämän tytön äiti on kidnapannut meidän oikean johtajamme. 


Kanga: No mutta. Sinä olet siis Parantaja itse. Anemoneko oli nimesi? Mitä tarkoitit sillä, että olet nähnyt minut ennenkin?


Anemone: *henkäisee* Kyllä. Olen jo jonkin aikaa nähnyt unissa sinut. En tiedä, mitä se tarkoittaa.


Anemone: Joten kun näin sinut nyt, en voinut olla ajattelematta, että... että...


Kanga: *innostuen* Että niin oli tarkoitus tapahtua?

Anemone: *henkäisee* Uskotko sinäkin niin?


Kanga: *hymyilee* Kyllä minä uskon.


Kanga: Olen kiitollinen, että sain jäädä. *hymyilee* Nyt meilläkin on aikaa tutustua toisiimme. Joskus Unenkutoja punoo poluillemme mitä ihmeellisimpiä asioita.


Kanga: Ja minä todellakin uskon, että meidän oli tarkoitus tavata.

* * *

3 kommenttia:

 1. Apua miten loistavasti tää tarina lähti käyntiin, oon ihan kikseissä rakas! :'D Hui saakeli ku täs tapahtu jo paljon semmosia asioita jotka saa mut varuilleni! Mut ennen kun meen siihen tarkemmin niin haluun hehkuttaa sitä miten kaunis ja huolehtivainen Aldreia on <3 Uskon että siitä on tulossa yks mun lempihahmoista tässä tarinassa! Se näyttää aivan ihanalta tossa valkeassa asussa ja nuo alkupään lähikuvat siitä on vaan niin upeita. (Kirschen haluan-) Ja se miten se on huolissaan Callistrasta on musta hurmaava piirre siinä! Todella toivon että hän löytää siskonsa vielä <3

  APUA KANGA--!! Miten tässä pitäisi reagoida kaiken ennakkotiedon jälkeen 8DD Kanga itkemässä! Kanga puhumassa kohtalon johdatuksesta!! En luota >:DD Ane otti Kangan suloisen hyväuskoisesti vastaan. Ane on niin hyvä, tuon kaltaisia ihmisiä arvostan <3 Pelkään vaan sitä mitä tässä voi vielä käydä! Kunpa Anemonen unet ois ollu selkeempiä niin ei jäisi epäselvyyttä siitä, miksi hän näki Kangan kuvan. "Ja minä todellakin uskon, että meidän oli tarkoitus tavata." Miks jokanen Kangan repliikki tässä osassa saa mun niskavillat pystyyn x) (niin saa varmaan kyl jatkossakin) Kangalla on muuten ihana asu tässä <3 Kaikki sun Parantajatytyt on pukeutunu aivan ihanasti!

  Tää osa oli ihan uskomattoman mielenkiintonen ja sai mut heti koukuttumaan tähän juoneen. Haluisin jo tietää, miten Kanga sopeutuu tähän kyläyhteisöön ja mitä koeajan aikana tapahtuu x) Aldreia oli muuten tosi hyvä tässä kylänjohtajan roolissa, hän suhtautui asiaankuuluvan neutraalisti ja jopa vähän varauksellisesti Kangaan eikä ottanu häntä heti avosylin vastaan! Toivottavasti Aldreia pystyy pitämään Anea ja Kangaa silmällä uwu

  Ihan huikee osa rakas, kiitos tästä <3 Ihania asentoja ja kuvakulmia ja kiehtovan erilaisia ympäristöjä! Tykkään sun lähikuvista ja rajauksista, ne syventää näiden tarinoiden tunnelmaa ja saa kiinnittämään huomiota tosi kiinnostaviin yksityiskohtiin. Tää oli taas ihan mahtavaa luettavaa, ootan innolla jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, pakko viel sanoo et tän tarinan ekat kuvat oli ihan hemmetin kauniita!! Whoaah!! Halla näyttää niissä aivan ihanalta, niin eteerinen ja kaunis olento <3 Sun muokkaukset on aina upeimpia!

   Poista
 2. AH siis viimein ehdin kunnolla syventymään tähän tarinaan monen luvun mitalla! Ai vitsit, olen innoissani!
  Toi alku on lumoava. Toi teksti saa mut jotenkin tunteelliseksi, ja noi kuvat muokkauksineen on valtavan kauniita ja maagisia. Vau!

  Ja okei sit siis heti Aldreialle ja Anemonelle?? Oon niin iloinen, että tässä tarinassa kameran eteen pääsee nukkeja, jotka on ollut mulle vähän vieraampia sun poppoosta. He ovat upeita! Aldreian silmien ja tukan yhdistelmä on täydellinen <3 <3

  JA SIT KANGA JES JES JES, hän on upea, sydämeni suunnilleen itkee verta kun kyseessä nyt on joku ilkeä liero. Mutta hän näyttää täydelliseltä as always. Noissa kuvissa missä on Aldreia, Anemone ja Kanga on tosi hyvää asettelua ja kuvakulmien valintaa, tosi hyvin välittyy tunnelma. Useamman nuken posettaminen luontevasti on jo taito itsessään!

  Vitsit, oon niin iloinen, että teet tätä!

  VastaaPoista