maanantai 23. marraskuuta 2015

Writings on the wall

Hei kaikki!
Tällä kertaa halusin tulla hieman puhumaan teille tästä blogista. Ei – en ole lopettamassa, en missään nimessä. Haluan muuten vain hieman tuoda esille ajatuksia, jotka ovat lähiaikoina käyneet mielessäni liittyen blogiini. Niille, jotka eivät tekstiä halua tai jaksa lukea, laitan tähän sivuun katseltavaksi muutamia kuvia Edrielistä ja (väliaikaisesti uudistuneesta) Monasta ensilumessa.

 
Ja vielä varoitus: tästä ei tule erityisen iloinen teksti. Jos et siis halua pilata päivääsi lukemalla negatiivista selitystäni, suosittelen skippaamaan suosiolla. Kiitos.
 
 


 
 
Lähiaikoina on tuntunut, että tämä blogi innostaa minua yhä vähemmän ja vähemmän – eikä ainoastaan minua, vaan kaikkia muitakin. Ikinä en ole saanut mitenkään huikean paljon kommentteja, ne ovat tuntuneet vähentyvän huomattavasti. (Ja tähän väliin niille, joka yhä kommentoivat: kiitos. Kiitos, ihan oikeasti.) Onko se niin, että postauksistani huomaa innostuksen puutteeni, vai enkö vain osaa ilmaista itseäni tarpeeksi hyvin kuvien kautta?
 
 
Kommentit ja postaaminen ovat aina olleet asioita, jotka saavat minut tuntemaan itseni toisinaan onnistuneeksi jossakin. Enää ne eivät tunnu siltä. Perfektionismi nostaa päätään ja hankaloittaa kuvaamista sekä kirjoittamista entisestään: en saa kuvatarinoiden repliikeistä tai kuvanlaadusta juurikaan koskaan tarpeeksi hyviä. Järjestelmäkameraa en omista, enkä tule ainakaan vuoteen omistamaankaan – sen hankkiminen viivästyy ja viivästyy....





 
 
Ja mitä tulee kuvatarinoiden juoniin, minulla on tunne, etten kykene olemaan riittävän mielenkiintoinen tai erottumaan kuvatarinoiden massasta. Ei, pyrkimykseni ei ole tehdä tarinoita, jotka nimenomaan ovat tarkoitettu ”ah-niin-erilaisiksi”. Haluan tehdä tarinoita, koska nautin niiden suunnittelusta ja siitä tunteesta joka tulee, kun onnistun luomaan tarinan sekä hahmoja, joista itse pidän. Mutta riittääkö se?




 
Niin. Ei se riitä.
Elän maailmassa, jossa tarvitsen jatkuvasti jonkun muun sanomaan itselleni, että ei vitsi, onpa hyvä idea, mitenkä keksitkään. Positiivisten sanojen täytyy tulla jonkun muun suusta, ei omastani. Joko olen liian kriittinen tai en vain kykene huomaamaan saamaani palautetta, tai sitten sellaista ei vain tule. Tämä käynnistää noidankehän: olenko liian itsekäs, jos vaadin jatkuvasti positiivisia kommentteja ja hyväksyntää? Kumpi on pahempaa, kommenteitta jääminen vai niiden vaatiminen?



 
 
Lisäksi koen olevani jatkuvasti hyvin negatiivinen valittaessani asioista ja itsestäni netissä (joskin olen vähentänyt tätä huomattavasti). Haluaisin kovasti olla ihminen, joka inspiroi muita kuvaamaan ja nukkeilemaan, en ihminen, jonka jutuista saa vain pahan maun suuhun. Tämä koko teksti on hieman ristiriidassa äskeisen lauseeni kanssa, jonka takia mietinkin, voinko julkaista koko postausta. Jatkoa ajatellen tämä on kuitenkin välttämätöntä omalta kannaltani, joten menköön.

Nyt aionkin kysyä mielipidettänne. Miten te koette tämän blogin, kuvani ja nukkeni? Kuinka kauan olette lukeneet Plastic Dreamia, oletteke huomanneet kehitystä? Tuntuu hieman väärältä kysyä teiltä tätä, mutta hei, sitähän varten kommenttiboksi on: mielipiteitä.Vastaanotan kaikenlaiset kommentit, ja olen äärimmäisen kiitollinen, jos joku haluaa avata mielipidettään Plastic Dreamista. Myös mahdolliset postausideat ovat tervetulleita!

 
Jatkoa ajatellen.... niin, mitä olen ajatellut? Lopettaa en aio, sen verran rakastan nukkejani ja tarinoiden sekä kuvien kehittelyä. Minulla on vielä paljon kehityttävää sekä ajatusmaailmani että kuvaamisen kanssa, mutta tästä se lähtee. Postaustahti saattaa vastaisuudessa hidastua, sillä en aio ottaa bloggaamisesta stressiä. Haluan pitää tämän homman nimenomaan palkintona itselleni: asiana, joka vie ajatukseni pois muista meneillään olevista ongelmista. Pienenä pelastuksena, joka minulla on aina ollut. Sellaisena en ole tätä pitkään aikaan kokenut, mutta sen tunteen takaisin saamiseksi aion tehdä kaikkeni. Me pystymme tähän, eikö niin?
 
- Sara


25 kommenttia:

  1. En ole kommentoinut koska luen niin monia blogeja mutta nyt kyllä on pakko! Onneksi et lopeta bloggaamista( pari suosikki bloggaajani on juuri lopettanu) tiedän tunteen että ärsyttää ja tuntuu ettei kukaan ole kiinnostunut .Mutta blogit han ovat sitä varten että saa kertoa esim .harrastuksistaan ja jakaa mielipiteitään muille.Kenestäkään ei ole kiva postata pakolla vaan kuuluisi postata silloin kun siltä tuntuu.Kaikkia ärsyttää ja varmasti myös surettaa jos kukaan ei komentoi postaukseen jonka eteen on nähnyt paljon vaivaa . Mutta se mitä tässä nyt koitan selittää on että blogisi on joka tapauksessa yksi parhaista!

    VastaaPoista
  2. Itse en ole kommentoinut varmaan ikinä, mutta se on lähinnä sitä etten vain saa itseäni ylös ja kommentoimaan vaikka aktiivisesti käyn katsomassa että onko tullut postauksia ja luen niitä mielenkiinnolla.
    OLen tainnut seurata (Haamuna, en ole siis liittynyt lukijaksi mutta olen laittanut blogin suosikkeihin ja käyn aina katsomassa olisko postauksia :D) kaksi vuotta tätä blogia, ja kyllä näen kehitystä! Hahmot ja tarinat on menneet fiksumpaan suuntaan ja nykyään tarinoita on paljon mukavampi lukea kun tekevät enemmän järkeä. Sekä nukkejen stailaus ja kuvien laatu on kokenut paljon kehitystä.
    Älä ihmeessä lopeta blogia vaikkei kommentteja tulisikaan. Blogin kuuluisi nimenomaan olla sinulle itsellesi mieluinen asia tehdä, eikä niin että teet sitä sen takia kun haluat sen miellyttävän muita. :)
    Mutta minä ainakin jatkan lukemista, vaikka en kommentoisikaan ~ :)

    - Jessy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! ♥
      Haha no hyvä, jos tekevät enemmän järkeä nykyään, se on tässä vähän tarkoituksena ollutkin.

      Poista
  3. Anteeksi. En ole ehtinyt kommentoimaan. Pidän kaikista nukeistasi ja kuvatarinoistasi! Ja jos yhtään lohduttaa, olit MenetapaamaannäitänukkeilijoitaTraconissa!- listalla. Olet tavattoman inspiroiva ja nukkesi ovat taas kerran ihania!! ♡ Yritän ehtiä kommentoimaan useammin, mutta kaikki postaukset kyllä katson!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kiitos paljon! ;-; <3 Olen otettu tästä.

      Poista
  4. Musta tuntuu että blogger on hiljentyny kamalasti etenkin instagramin takia kun onhan se nyt helpompaa heittää joku randomkuva vaan sinne sen sijaan että käyttäisi tuntikausia kunnolliseen postaukseen... Ja sinne on helppo heittää se "ihana" kommentti sen sijaan että raapustaisi useamman lauseen saman henkilön blogiin. Ikävä niitä aikoja, kun bloggerissa oli vielä elämää D:

    Sun tarinat on kyllä ainakin mun silmiin kehittynyt älyttömästi! Sun nuket on muuttuneet nopeaan tahtiin ihan mielettömän upeiksi varsinkin uusien ripsien myötä (khrm turboripsiaddikti minä vai en suinkaan!!) ja kaikilla on älyttömän nätit ja uniikit kustomit muutenkin! Lisäksi kuvat ovat parantuneet älyttömästi siitä kun aloin lukemaan blogiasi joskus x aikaa sitten.

    Postausideoita hmmhmm... Haluan oikeastaan vaan lisää tarinaa, koska olen koukussa... :'D Mutta en valittaisi myöskään dalhöpöilyshootista koska. Dalit.

    Ps tuo viimeinen Edrielkuva aaaa a aaaa aa aaaaa aaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...kuulostipas tuo kommenttiesimerkki sarkasmille, meinasin siis yhden sanan kommentteja joissa sanotaan vaan jotain tyyliin "ihana nukke" :'D

      Poista
    2. Hnhhghgh kiitos älyttömästi, wää <3
      Ja totta kyllä, nukkeilijat siirtyvät hiljalleen Instagramiin, kauhulla odotan aikaa, kun Bloggeriin ei jää enää ketään päivittelemään blogeja...

      Ja tarinaa tuleepi piakkoin! (daleista puhumattakaan, niitä saattaa olla kohta viisi *viaton silmien pyöräytys*)

      Poista
  5. Kuten ehkä muistatkin, olen seurannut blogiasi sen ensiaskeleista lähtien. Olet kehittynyt huimasti! Jos yhä epäilet itseäsi, käy katsomassa vuosia vanhoja postauksia ja näe se kehitys ja prosessi, jonka olet kulkenut läpi. Itselläni ei ole enää aikaa kommentoida, puhumattakaan itse postaamisesta (köhköh viime postaus varmaan helmikuulta). Luen kuitenkin jokaisen postauksesi ja pidän niistä. Keep going girl!!! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu muistan, sinä olet ollut jo pitkään kommentoimassa kaikkea ihanaa! ♥ Kiitos taas jälleen kerran.

      Poista
  6. Tuolta tekstin seasta pomppasi ensimmäisenä silmään tuo kohta, missä kysyt, ovatko lukijat huomanneet kehitystäsi. Tähän on pakko sanoa, että kyllä! Aivan huikeasti olet kehittynyt näiden vuosien varrella! Olen seuraillut tätä blogia melkeinpä alusta saakka, ja kehitys ihan jokaisella asteella on ihan huikeaa. Nuket, tarinat ja kuvat ovat kaikki muuttuneet parempaan suuntaan. Saat olla ylpeä joka ikisestä tarinastasi ja nukestasi <3

    Minähän en ole millään mittapuulla aktiivinen kommentoija, mutta lueskelen kyllä aktiivisesti tätä blogia. Ihana kuulla, että Plastic Dreamin tarina jatkuu vielä!

    VastaaPoista
  7. Olen lukenut blogia vajaat pari vuotta (olen kyllä lukijalistalla mutten nyt kirjautuneena joten anokommentti : P). Tämä on yksi lempiblogeistani, jonka uudet postaukset tulen aina innolla lukemaan. Blogissa ja esim. kuvaus- ja kuvanmuokkaustaidoissasi on tapahtunut erittäin paljon edistystä vaikkapa viime kesään verrattuna, ja minusta mitään järjestelmäkameran puutetta ei edes huomaa, eli sitä ei ainakaan kannata murehtia. Kuvia ja nukkeja on kiva katsella, tarinoita luen joskus ja silloin yleensä pidemmissä pätkissä (unohdan yleensä edellisten osien tapahtumat niin odotan aina, että tarina on loppunut ja julkaistu tuolla tarinoiden sivulla linkkeineen). Itse tykkään lukea blogeja, koska niissä on aina myös tekstiä kuvien lisäksi ja en omista älypuhelinta, joten missään Instassa en edes voi olla. Onkin sääli, että tosi moni blogi on lopettanut ja siirtynyt pelkästään instaan : P Ne postaukset, joissa muisteltiin blogin historiaa osoittavat minusta parhaiten sen, miten blogi on kehittynyt: järkkylaatuisista kännykkäkuvista ja kopioiduista tarinoista laadukkaisiin, kauniisiin kuviin ja selkeästi rakennettuihin, hyvin kirjoitettuihin tarinoihin. Pidän blogistasi todella paljon ja toivon että jatkat sen pitämistä. Itse en jaksa kommentoida mihinkään blogiin oikeastaan koskaan, hyvä kun jaksan vastata oman blogini kommentteihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon, ihana kuulla, että tämä kuuluu suosikkiblogeihisi! ♥
      Ainoastaan Instagramiin siirtyminen on tosiaan surullista, se kun sulkee pois niin paljon asioita, joita itse pidän tässä harrastuksessa tärkeänä. Tosin kukin tavallaan, ja onneksi Bloggeriin jääneitäkin vielä löytyy!

      Poista
  8. Täälläkin yksi aika uusi lukijasi. Blogisi oli ensimmäisiä, joita aloin seurata ja pidän tyylistäsi!
    Mulla on insta-tili, mutta laiskasti sinne kuvia laitan enkä edes käy siellä joka päivä. Joten - jatka tätä blogiasi, vaikka välillä kommentit olisikin vähissä! Niin hyvät kuvat ja mukavasti kulkevat tarinat, ehdottomasti jatka! Muista, ettet ota liikaa stressiä mistään 'säännöllisyydestä' tai 'odotuksista', tee omannäköistäsi, niin kiinnostuneita riittää <3

    VastaaPoista
  9. Mä kuulun niihin ketkä lukee useita postauksia, mutta harvoin kommentoi. Ihan nukkeiluharrastuksen alussa vielä panostin tälläseen muiden nukkeilijoiden kanssa jubaamiseen mut ihan selvästi se on multa nyt jäänyt pois D: Oon kyl nyt miettinyt että voisin alkaa uudestaan panostaa täällä nukkefandomissa pyörimiseen, koska nukkeiluun kuuluu olennaisesti just nää muiden kommentit ja muut jutut, eli ymmärrän siis sua ihan täysin :D Mullekaan ei hirveesti satele kommentteja, ja annoin sen joskus vaikuttaa vähän liikaa mun ajatuksiin. Nyt oon tajunnut että mä pidän nukkeilusta ihan sen ittensä takia & se toimii mulle terapiana ja rauhottumiskeinona (plussaa on myös se että tätä kautta saan keksiä tarinoita ilman että mun tarvii kirjottaa mitään pitkästi :D), mut tottakai kommentit aina piristää.

    Mut mun tärkein asia oli että älä nyt ihmeessä lopeta, ihan rauhassa vaan <3 Olit ihan ekoja keitä aloin seurata ja taisitpa olla säkin ensimmäisiä jotka kommentoi jotain mun kämäsiin alkupostauksiin siellä Monster High-blogissa XD Aika kauan oon siis seurannut sunkin nukketaivalta, usko pois että kehittymistä on tapahtunu ja edelleenkin viihdyn sun blogissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii kiitoksia paljon, Pirita! Sulta tulee kyllä aina yhtä piristäviä kommentteja. <3
      Ja jep, tämän harrastuksen on nimenomaan tarkoitus toimia terapiana eikä asiana, josta kuuluu stressata ja ahdistua. Ehkä tämä vielä tästä!

      Poista
  10. Sun tarinas on ihan parhaita<3 Ne on niin persoonallisia ja inspiroivia ja herättää tosi paljon ajatuksia (hyvällä tavalla siis). Ansaitsisit kyllä mun mielestä paljon enemmän kommentteja, koska oot niin luova ja sun tarinat ja kuvat (ja nuket tietenkin ^^)on oikeesti niiiiiiin sairaan upeita! Joo olipas hieno kommentti, mut halusin vaan, että tiedät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sori kun kirjotin noin tylsästi, kaikki muut on varmaan nähny paljon enemmän vaivaa, mut oon tosi huono kirjottaan mitään hienoja kommentteja

      Poista
    2. Aaa apua kiitos paljon! ;v; ♥
      Ja sshh, ei tässä ollut mitään tylsää, päin vastoin. Piristyin tosi paljon tästä kommentista!

      Poista
  11. Aaaai että, oon seuraillut sun blogia muistaakseni pari vuotta nyt enkä oo varma oonko koskaan kommentoinut (yyh, oon kamala ;-;). En oo yhtään sellainen kommentoijatyyppi, joka osaa tiivistää ajatuksensa kommenttiin, joten oon aina pakoillut kommentointitilanteita. Mutta jos nyt kokeilisin edes.

    Oot kehittynyt tosi paljon näinä kahtena vuotena ja oot koko tän ajan ollut yks mun lempibloggaajista. Jokainen sun nukkes on aivan ihastuttava oma persoonansa ja tarina on ihan mahtava!

    Oli ihan älyttömän kiva tavata sut tän vuoden Traconin nukkemiitissä ja vaikka jännäsinkin koko ajan, niin uskalsin sopertaa sulle jotain. Olin koko päivän ajan jännittänyt sun ja Annikan näkemistä, mutta sain lopulta sanottua teille molemmille jotain.. :D Se oli rehellisesti sanottuna mun vuoden kohokohta: tavata kaksi mun lempibloggaajaa ja inspiraation tuojaa. Tuskin muistat, mutta olin sellainen hätäisesti höpisevä, joka taisi sanoa että sulla on kiva blogi. Kysyit että kuka oon ja jouduin suurinpiirtein paniikkiin, joten vastasin ninjasti "joku vaan" ja huidoin epämääräisesti kädelläni johonkin suuntaan. :'D Ai että, nyt huvittaa.
    Joka tapauksessa, mun tarkoitus oli suurinpiirtein kiittää sua olemassaolostas ja mielikuvituksestas. ♥

    Toivottavasti saat innokkuutta takaisin (koitan itekin osata kommentoida useemmin... ಠ_ಠ useemmin kuin kerran kahdessa vuodessa, öh...)! Kivaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAAA SINÄ
      Olenkin siitä Traconin miitistä asti miettinyt, että kuka oli se ihana ihminen joka piristi minua sanoillaan, mutta vihdoin sain selville! Joka tapauksessa, en voi kyllin kiittää tästä kommentista ja siitä, että tulit Traconissa puhumaan. ♥

      Poista
  12. .....tää tulee vähän myöhässä koska oon tosiaan malliesimerkki säännöllisesti bloggeria käyttävästä ja kommentoivasta ihmisestä kÖH pitäis oikeesti aktivoituu koska blogikommentointi on kivaa mut en vaan saa sitä aikaseks

    (srsly tho vois tehä uudenvuodenlupauksen et alan taas aktiivisemmaks koska ??? why not tykkään oikeesti kirjottaa näit sekavii randomhöpinäromaanei)

    mUT NIIN mulla ei tosiaan tohon bloggerin hiljentymiseen oo mitään sanomisenvaraa mut sun blogi oli yks ensimmäisistä mitä aloin seurata ja yks niistä joita seuraan vieläki (joskin epäaktiivisesti ja pitäis aktivoituu muutenki mut... .. .)

    muistan sun kuvatarinat sillon parin vuoden takaa ja sun nukeissa kuvaustaidoissa kirjotustaidoissa kaikessa on tapahtunu kyl ihan huimasti muutosta ja pelkästään parempaan päin !! tykkään siitä kun sun tarinoissa aina vaihtelee mitkä nuket on keskeisimmissä rooleissa, päästään tutustumaan kaikkiin tasapuolisemmin *sparkle- ja habaemojeita tähän koska tajusin sen hirvittävän faktan etten yhtään tiiä miten ne näkyis sulla koneella tai miten ees oon ite pärjänny ilman niitä jösses oon emojiriippuvainen*

    ++ noi tän postauksen kuvat varsinki monasta ja varsinki edriel overall ROSKIIN MERCI *liekkiemojeita* sun nuket on muutenki liikabbyi amen

    (....pelkään et tää meni ihan muiden kommenttien toisteluks luin ne silleen puoliajatuksella osittain eli täs saatto olla tosi paljon elementtejä muualta mikäli oli nii pahottelen yritän aina kirjottaa kommentit mahollisimman pitkälti omasta tajunnanvirrasta mut taidot on vähän ruosteessa öh)

    (toi tajunnanvirta selittänee kyl tän sekavuuden ja epäolennaisuuksiin painottuvuudenki mitä on selkeys.)

    mUT NIIN ajatus katkes ja ei kai mulla täs muuta ollukaan sisältököyhä kommentti med 4534 typoo enkä ees tiiä mut niin siis

    (ja oletan et ihmiset muistaa viel kuka oon.... en oo voinu olla ihan NIIN epäaktiivinen enhän)

    VastaaPoista