lauantai 30. joulukuuta 2017

Grail-nukeista

Lähes jokaisella nukkeharrastajalla lienee sellaisia nukkeja, jotka tuntuvat olevan valovuosien päässä. Hankintoja, joita suunnitellaan ja joista haaveillaan ja joiden saaminen tuntuu aina uskomattoman hienolta. Ajattelin nyt tehdä postauksen omista jo omistuksessani olevista grail-nukeista sekä lopuksi myös niistä, joita on vielä hankkimatta.

Koska nämä nuket ovat nimensä mukaisesti graalin maljoja, niiden hankinta ei ole ollut sitä maailman helpointa sorttia. Muutamaan liittyykin enemmän ja vähemmän huvittavia hankintatarinoita.

-----

Pullip ChillTämä tyttö oli yksi potentiaalinen vaihtoehto ensimmäiseksi nukekseni, joten olin himoinnut sitä jo vuodesta 2010. Olin kovin viehättynyt silloin nuken tummista meikeistä. Sitten, jossain kohtaa tapahtui ilmeisesti tämä:


Tämä pätkä siis Pullipsuomen "Tämän nuken suhteen muutin mielipiteeni" -ketjusta. Naurattaa :'D Minulla oli nukkeiluni alkupäässä kovastikin ongelmia erikoisten meikkien kanssa, koska pelkäsin kyllästyväni niihin. Sama taisi päteä hiuksiin ja silmiin. Muistan, että äitini totesi minulle aina, etten saa hankkia erikoisia nukkeja, etten kyllästy... ^^'

No, kotiutuihan se Chill sieltä sitten vihdoin vuonna 2014. Blogipostaukseni toteaa asiasta seuraavalla tavalla:


Amai Dollsista sain aikanaan hommattua tytön kohtuulliseen hintaan kotiin. Nykyäänhän Shirei näyttää tältä:


Tämän nuken kanssa ei koskaan ollut onneksi sellaista suurempaa taistelua, sattui vaan tulemaan sopiva yksilö kohdalle. Kauanhan siinä meni, mutta Shirei onkin hurjan rakas.

-----

Pullip Gothic & Lolita Psycho Yuki-chan Tähän nukkemalliin taisin rakastua sen ajan nukkeblogien ansiosta. (Kamalaa sanoa "sen ajan", mutta minkäs teet, kun kyseisiä nukkeblogeja ei ole ollut vuosiin olemassa...) Kehitin yhden jos toisenkin hahmon, koska olin kovin rakastunut nukkeen kokonaisuutena. Taisi kiehtoa myös se, että nukke oli todella hankalasti saatavilla, limited kun on.


Lisää Pullipsuomen viestejä. Tässä olen listannut unelmanukkejani.


Ja tässä vihdoin postauksesta (v. 2014), jolloin Celinén sain. Huvittavaa sinänsä, etten ollut koskaan törmännyt yhteenkään Yukiin myynnissä ennen omaa yksilöäni. Kertonee tosin kyseisen mallin harvinaisuudesta.

Celiné oli minulle ensimmäinen sellainen todella suuri grail-nukke, jonka perään olin itkeskellyt. Ja oli muuten myös kallein hankintani, on edelleen. Itse nukke taisi olla päälle parisataa, ja kamoineen päivineen tämä maksoi minulle n. 300 euroa. Hankalaa kuvitella enää yhtäkään Pullip-perheen nukkea, josta niin paljon viitsisin maksaa. (Johtunee siitä, että olen saanut kaikki sellaiset jo hankittua...) En tosin kadu Celinén kohdalla ollenkaan, koska toista tilaisuutta ei olisi koskaan tullut. 

Tämä nukke on muuten hankittu Mollamaniasta. Kesällä 2014 sinne ilmestyi tasan yksi tapaus, ja yhden lomareissun verran suostuttelun jälkeen sain tilata tytön.


Kaunokaiseni nykyään. Tämä tyty menisi ihan stockinakin, sen verran upea hän oli ihan alkuperäisessä lookissaankin. Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen Celinéen noin! <3

-----

Pullip Eos

Eos oli yksi varhaisimpia unelmanukkejani. Alkupäässä suurimpia haaveitani olivat Shinku, Prunella, Yuki ja Eos. Tämän nuken merkitys minulle kasvoi vuosien saatossa, haaveilin siitä vuonna 2015 huomattavasti enemmän kuin nukkeiluni alkupäässä.

Muistan, kun tuttuni sai Eoksen aikanaan ennen minua, ja siinähän sitten kuolattiin. Jos nykyään kysytään, tällä mallilla on ehdottomasti upein faceup kaikista mahdollisista Pullipeista.Lisää listauksiani Pullipsuomesta.


Olin ihan intona, kun Huuto.nettiin ilmestyi vuonna 2015 yhtäkkiä yllättävän edullinen Pullip Eos. Olin jo ehtinyt päättää tytölle hahmon, ja riensin äkkiä huutamaan siitä. Muistan olleeni poissa kotoa silloin, kun Edrielin huuto oli käynnissä, ja suunnittelin kovasti tytön saapumista. Olin ihan hermona, kun huudon viimeisinä minuutteina joku saapui kilpailemaan kanssani. Saan vieläkin väristyksiä, kun ajattelen, miten pienestä oli kiinni, että sain tämän tytön itselleni. En ole varmaan koskaan täppäillyt puhelimeni näyttöä yhtä maanisesti...Tässä Edriel nykyään! <3 Edriel on rehellisesti sanottuna ykköslapseni, jotenkin vain visuaalisesti miellyttävin nukkeni (+ hahmo on myös tärkeä). Tärkeyttä korostaa se, että jouduin odottamaan todella monta vuotta ja vieläpä huutamaan kilpaa. Minulta meni tosi kauan tajuta, että oikeasti omistan Eoksen, en meinannut mieltää sitä ollenkaan.

-----

Pullip PrunellaTässä taas yksi näistä alkupään suurimmista nukkehaaveistani! Prunella oli yksi ihan ensimmäisimpiä suosikkinukkejani, ja keikkuikin tosi pitkään ultimate graileissani. (Kuutisen vuotta.)Taas muutaman vuoden takaisia Pullipsuomi-viestejäni.

Haighan hankintaan ei onneksi liity sen kummempaa draamaa kuin se kuuden vuoden metsästys. Löysin tämän tytön viimevuoden alussa Huuto.netistä itselleni sopivaan hintaan, ja hetkeäkään epäröimättä hankin sen. Korkkasi viimevuoden grail-putken varsin loistavasti.

Tässä vielä ajatuksiani viimevuoden postauksen mukaan:


Muistan tuon tunteellisuuden määrän, kun Haigha oli vihdoin tassuissani. Voi pojat.Tässä vielä tyttörakas nykyään. Tämän mallin silmät ovat edelleen yhdet suosikeistani. Ylipäätään koko meikki on häikäisevän upea.

-----

Pullip ElisabethElisabethia vieroksuin aluksi sen erilaisuuden vuoksi, mutta loppujen lopuksi tilanne oli vuoden 2010 lopussa se, että Elisabethin piti olla toinen nukkeni. Jostain syystä hankinta sitten vaan jäi useammaksi vuodeksi, ja nukesta ehti muodostua erittäin suuri haave.

Tämän nuken hankintaan liittyy myös tarina. Alkuvuodesta, Tampere Kupliin aikoihin bongasin Huuto.netistä sekä varsin halvan Souseisekin että Elisabethin. Ihan innoissani huusin molemmista, ja jäin sitten odottelemaan huutojen päättymistä. No, Souseisekin sain ja tyttö sitten kotiutuikin. Elisabethin huuto vain jatkui. Ja kas, silloin, kun huuto oli vihdoin päättymässä, onnistuin töpeksimään koko homman. Oli kirjaimellisesti kahdesta minuutista kiinni, että hävisin huudon. Silloin ei kovinkaan moni asia tuntunut kivalta, muistan lähinnä huutaneeni suoraa huutoa ympäri taloa... Harmitti ihan erityisesti, koska Elisabeth on tunnetusti tosi harvassa.

Myöhemmin kesällä FB-kirppikselle ilmestyi sitten yksi stock-kuntoinen, mutta peruukiton yksilö myyntiin. Minulla oli tasan yksi este: se oli jo varattu. Pistin sormet ristiin ja menin varausjonoon, ja kas kummaa, jonossa ensimmäinen ei sitten saanutkaan lupaa hankkia nukkea. Siinä sitten solmin kauppoja keskellä ensimmäistä rippikoulukokoontumistani. Olen sellainen ihminen, että noudatan aina sääntöjä ja pidän puhelimen visusti poissa virallisista tilaisuuksista, mutta mitäpä en nukkejeni eteen tekisi.

Tässä viimevuotisia tuntemuksiani nuken saamisesta:
Tässä rakas Callistrani. Tyttö on edelleen yksi ehdottomista lempinukeistani. Ja Elisabethia on ainakin kahdesti tullut Callistran jälkeenkin myyntiin, joten onhan tuota näemmä kuitenkin ihmisillä.

-----

Pullip My MelodyMy Melody on ollut aina niitä sellaisia nukkeja, joita olen tyytynyt katselemaan sivusta ja haaveilemaan hiljaa nurkassani. En oikeastaan koskaan tehnyt elettäkään tämän nuken hankkimiseksi, odotin vain, että joskus tulisi myyntiin.

Kesällä 2016 Tori.fi:hin tuli myyntiin yksi varsin halpa, mutta tosi huonokuntoinen yksilö. Myyjä suostui puhdistamaan tekemänsä kustomit naamasta, ja tarjouduin ostamaan nuken. Se on ensimmäinen kerta, kun olen tietoisesti ostanut varsin huonossa kunnossa olevan nuken. Minulla on vieläkin hieman ongelmia Chiónin kiiltävän naaman kanssa, mutta lapsi on rakas yhtä kaikki. <3


Tässä taas yksi Pullipsuomen listauksen kohta.


Ja tässä tekstiäni postauksesta, jossa esittelin Chiónin.Minulla ei ole vieläkään oikein pysyvää lookkia tälle lapselle, mutta eiköhän se sieltä vielä tule. Tuo 25cm obitsu oli ihan ehdoton ja se on kieltämättä ollut tosi suloinen tällä nukella.

-----

Pullip Shinku
Nyt päästään siihen ehdottomasti koko nukkehistoriani suurimpaan nukkeunelmaan, Pullip Shinkuun. Tämän kanssa minulla on kenties pitkin ja kivisin tie. Haaveilin suunnilleen vuodesta 2009 asti Shinkusta (eli jo ennen ensimmäisen nukkeni saamista), ja haave kesti aina vuoteen 2016 asti. Matkan varrella tuli yksi jos toinenkin yksilö vastaan, ja aina oli jokin ongelma sen saamisessa: milloin oli osittain kustomoitu yksilö, milloin puuttui rahaa, milloin en muuten vaan voinut tilata, milloin oli jo varattu ennen minua... Kerta toisensa jälkeen suurin grailini lipui otteestani.

Annetaanpa viimevuotisen postauksen selittää tilannetta:Viimevuonna Jaya tarjoutui eBay-avukseni, ja olen edelleen uskomattoman kiitollinen siitä. Hauskaa oli myös se, että sain kuin sainkin tämän nuken nimenomaan rippilahjakseni (/lahjarahoilla ostettua). Jos jotain päätän, teen kaikkeni sen eteen.Sade oli varsin pitkän tuskailun takana, mutta tahtoni piti ja tuolla nukkekaapissahan se on jo yli vuoden majaillut. Saden kotiuttaminen oli ehdottomasti yksi hienoimpia hetkiä harrastuksessani.

-----

Pullip Kirsche
Kirsche oli Prunellan ohella yksi ensimmäisimpiä haavenukkejani. En saanut sitä koskaan hankittua, koska senaikaisella ystävälläni oli myös Kirsche. Silloin ei tietenkään voinut olla kaverin kanssa samaa nukkea, joten Kirsche niin ikään jäi.

Viimevuonna olin päättänyt hankkia kaikki nämä pitkään haaveissani notkuneet nuket kotiin, ja Kirsche oli tosiaan yksi niistä. Laitoin Pullipsuomeen ostoslistan, ja riparin viimeisinä päivinä sain yksityisviestiä ihmiseltä, joka oli valmis myymään minulle Kirschensä. En tietenkään epäröinyt hetkeäkään. (Ja loppuriparikin oli helpompi kestää, kun tiesin mikä oli odottamassa <3) Aldreia viimeisteli grail-putkeni.Minulla ja Dreialla on vielä vähän bondausongelmia, jotka saattavat johtua siitä, että sain niin usean nuken kerralla etten ehtinyt keskittyä kaikkiin samalla intensiteetillä. Tänä vuonna olemme tulleet kuitenkin huomattavasti paremmin toimeen, ja onhan tuo nyt aivan ihana.

-----

Dal CielOikeastaan suurin Dal-grailini oli aina Ciel Robin, mutta koska nukkejen faceup on hyvin samankaltainen, Ciel oli siis yhtä lailla grailini. Muistan kiintyneeni näihin nukkeihin niihin aikoihin, kun Sannin blogiin ilmaantui pikkuinen Misery. Oi aikoja.

Tämä nukke tuli minulle ihan täysin suunnittelematta. Olin ystäväni Leen kanssa Traconin kirppiksellä, jossa Kai tuli meitä vastaan tämä kädessään. Koska hän ei ollut aikeissa ostaa nukkea, minä hoidin sitten sen homman :'D Olen vieläkin niin hämmentynyt. Grailini. Kirppiksellä. Mitä.Toistaiseksi Cielini on hahmoni Morten, mutta saa nähdä, teenkö hommaan muutoksia. Toisaalta tykkään pitää Dalin poikana, mutta toisaalta minulla oli aikanaan vähän erilaisia suunnitelmia tälle nukkemallille. We shall see.

-----

Byul LilithOtetaanpa alkuun muutama enemmän ja vähemmän vanha lainaus Pullipsuomesta:Olen jokseenkin epätoivoisesti kuolaillut tämän nuken perään ihan kiitettävän monta vuotta. Kuten teksteistä huomaa, kieltäydyin itsepintaisesti ostamasta muita Byuleja, koska halusin nimenomaan Lilithin. Tänä vuonna en jaksanut enää odottaa, ja tilasin Rhiannonin. Ja sitten tapahtui tämä Lilith-episodi, josta äskettäin postasinkin. Eli:


Ja tämän jälkeen sitten tämä:

"Nukke meni edestäni torstaina 31.11., ja ehdinkin siinä kieriskellä pettymyksessäni koko viikonlopun. Kas kummaa, sunnuntaina saan kahdelta nukkeharrastajalta viestiä siitä, että FB-kirppikselle on tullut yksi Lilith myyntiin. Sydämeni ei ole hetkeen hakannut niin paljon kuin tämän havaitessani. En uskonut koko hommaa alussa edes todeksi, ajattelin, että joko näen unta tai sitten joku pilailee kanssani. No, päädyin tytön varaamaan ja lopulta maksamaan. Odottelin innoissani ja peloissani rakasta nukkeani, pelkäsin ihan tosissani ettei se tulekaan, koska ensimmäisen yksilön kanssa kävi miten kävi. En ole varmaan koskaan ollut yhtä maaninen minkään nuken kanssa.

Mutta sieltä rakas nukkelapseni sitten tuli! Taisi päästä muutama onnellinen kyynel, kun nuken vihdoin käsiini sain. Eilen avasin tytön joulupaketistaan ja vingahtelin taas, on se vaan niin paljon upeampi kuin olisin koskaan osannut edes kuvitella..."

Ehdottomasti ihmeellisin ja kiduttavin nukenhankintaprosessi minulle koskaan, mutta myös palkitsevin. Sen verran tuli käytyä tunteita läpi, että ihmetyttää vieläkin tuo tyttö tuolla kaapissa. Kruunaa kyllä loistavasti tämän vuoden!

-----

Nykyiset grailini
Niitä on enää tasan yksi! :'D Kaikki ultimate grailini olen jo kotiuttanut, mutta tämä yksi jäbä täällä vielä hilluu. Odottelin liian kauan tämän mallin kanssa, ja tietysti se ehti myydä loppuun. Tällä hetkellä elättelen toivoa, että se ilmestyisi jälkimarkkinoille tai että sitä tehtäisiin lisää. Ei se kuitenkaan niin vanha malli vielä ole.

Midnight Deja Vu tosiaan innoitti minua kehittämään Mercuryn hahmon siihen suuntaan jossa se nyt on, joten haluaisin poikani vielä omaan kuoreensa. We'll see, en aio tämänkään pojun kanssa luovuttaa kuten en aiempienkaan kanssa tehnyt.

Onhan minulla muutamia sellaisia "Ehkä joskus" -haaveita vielä, niistä vielä nopeat listaukset ilman sen kummempia selostuksia:

Pullip Another Queen
Pullip PrupatePullip BlanchePullip KirakishouPullip SuigintouDal EndeTaeyang Nosferatu4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen ja kivasti kirjoitettu postaus!!❤
  Aina ei ole helppoa nukkeillessakaan...
  Mun omia graileja on Blanche, Classical white rabbit, Gretel ja Shinku. Saa nähdä, saanko vielä joskus jonkun heistä käsiini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤ Nuo ovat kaikki upeita malleja, toivottavasti saat.

   Poista
 2. Siis oot saanut jo niin monta grail-nukkea kotiutettua! Ja aivan ihania kaikki~❤

  Omalta graillistalta löytyy Original Paja, Chill, limited edition summer Purezza, Little red riding hoodja Lebrotto. Kaikkein suurin grail-nukkeni on kuitenkin Lebrotto, jota en varmana ikinä saa käsiini, kun hinnatkin on aika korkealla KÖH :'D
  Itse olen jo yhden grail-nukkeni saanut, kyseessä onkin pullip Nero.

  Mut toivon et saisit hyvällä tuurilla loputkin grail-nukkesi joskus hommattua!❤ x3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! ❤ Sulla on kieltämättä ihania, mutta varsin vaikeasti hankittavia nukkeja haaveissa. Toivottavasti saat ne joskus! ^^ Ja Nero onkin tosi upea nukke!

   Poista