torstai 14. joulukuuta 2017

Joulukuun Q&A

Tervehdys kaikille!

Instagramin puolella jo ilmoittelinkin pitäväni taas pitkästä aikaa Q&A:n. Pyysin teitä kyselemään mitä tahansa maan ja taivaan välilta, ja aika nätisti sieltä kysymyksiä tulikin! Tässäpä siis liuta vastauksia kysymiinne kysymyksiin. Kiitoksia kaikille kysyjille!

(Ohessa tottakai myös nukkekuvia, jottei pelkäksi tekstilitaniaksi menisi!)

-----


Mikä on sinulle tärkeintä nukkeilussa?

- Nukkejen itsensä ohella nukkeyhteisö on tosi tärkeä. Tämä on ihanan yhteisöllinen ja sosiaalinen harrastus.

Mikä on ollut oudoin nukkehankinta?

- Näitä piisaa. Oudoin heräteostos-mielessä on ollut varmaan Disney, koska en kirjaimellisesti yhtään suunnitellut koko tyttöä. Iski vaan tarve löytää uusi Dal. Toinen lemppari on se, kun Kai käveli Dal Ciel käsissään vastaan Traconin kirppiksellä, ja siinä sitten vaan ostin lapsosen itselleni. Oli hiton hämmentävää, kun kyseessä on tosiaan grail-Dalini... :'D

Minkä tyyppistä musiikkia kuuntelet?

- Ihan kaikkea. Oikeasti ihan kaikkea. Tosi paljon suomimusiikkia (suomiräp öhköh), Vocaloideja, perus massapoppia, elokuvien soundtrackeja, klassista, Spotify-listoja... Ihan kaikki käy.



Lempianimesi?

- Hyvä kysymys... Nopeasti ajatellen Deadman Wonderland, Kuroshitsuji ja ööääh Magi? Osaisin luetella helpommin lempimangat. FMA:n Brotherhood on myös legendaarinen, mutta sekin toimii paremmin mangana.

Mikä on parasta joulussa?

- Materialisti minussa huutaa, että lahjathan ne siellä. Eli mikäs sitä kieltämään: joulu on hyvä tekosyy hukkua materiaan ja myös ilahduttaa muita miettimällä yksityiskohtaisia lahjoja. Mutta joulussa itsessään on jokin sellainen tunnelma, jota missään muussa juhlassa ei ole. Joulun aika on lempiaikaani, olen henkeen ja vereen jouluihmisiä.

Kuka on lempi-oc omistasi?

- Harriet! Rakas tyttöni. Harriet syntyi muistaakseni suunnilleen 2013-2014 tienoilla, ja hänet on kehitetty 007-maailmaan (joka on näin ohimennen minulle todella tärkeä). Harriet rakas on käynyt enemmän ja vähemmän vaiheita läpi, ja ennen kaikkea me olemme käyneet niitä läpi yhdessä. Rakastan sitä tosi paljon.


Tässä jokin tämänvuotinen piirros Harrietista. Vanhemmat ovat kenties havainnollistavampia, mutta niissä anatomia onkin sitten ihan omaa luokkaansa...


Jouluinen Harriet ja vihreät sotkut taustalla. Sen kerran, kun unohdan laittaa aluspaperin, satun töhrimään juuri tärkeimmän lapseni...


Ja vielä yksi. <3


Olen myös itse hillunut ympäriinsä Harrietiksi pukeutuneena. Tämä kuva on minun ja ystäväni Leen photoshootista.


Miten lukio on lähtenyt käyntiin?

- Kiitos, kun kysyit! Tosi hyvin. Olen juurtunut uusiin ihmisiin, ja meidän porukkamme on pysynyt tosi yhtenäisenä ja turvallisena. Itse koulukin sujuu ihan hyvin (toisin sanoen perfektionistinen sieluni ei ole joutunut hyppäämään sillalta). Opettajat ovat mukavia, ja minulla on henkisesti helpompi olla kuin yläasteella.

Tykkäätkö käyttää enemmän mekkoja vai hameita?

- Hyvä kysymys tämäkin! Nopeasti ajatellen mekkoja, mutta minulta löytyy monia kivoja hameitakin. Pääpointtina on, että hameet ja mekot > housut. Olen enemmän oma itseni mekoissa ja hameissa, antavat enemmän vapautta toteuttaa itseäni.



Lempiväri?

- Tätä kysytään nyt vähän huonoon aikaan. Vuonna 2017 varmaan keltainen, mutta perusvastaukseni on yleensä vihreä, musta ja hopea. Tykkään hurjasti sinisestä ja punaisestakin. Tänä vuonna mennään kuitenkin hyvin vahvasti keltaisella!

Lempileffa?

- Ottakaapas hyvä asento, tässä tuleepi nopea listaus:
- Kill your darlings, koska elokuvaan liittyy vahvoja tunnelatauksia ja rakastan näyttelijöiden työtä siinä. Runoja, jazzia ja savuisia huoneita. Iskee estetiikkoihin todella suuresti. Se on hurjan vahva ja tunteikas elokuva, ja rakastan ihan kaikkea siinä.
- 007 Spectre, koska siihen elokuvaan liittyy niin paljon hyviä muistoja ja sen katsominen ensimmäistä kertaa pelasti henkeni. Oikeasti. (Tästä lisää myöhemmin vastauksissa.) Ylipäätään koko 007-maailma on ihan älyttömän tärkeä.
- Kaikki versiot Alice in Wonderlandista, koska AIW on minulle pyhin ja upein asia maailmankaikkeudessa.
- Coraline tunnelmansa ja visuaalisen ilmeensä vuoksi. Ihan hiton upea lastenelokuva, sen symboliikka ja tummuus puhuttelevat.
- The Last Unicorn on ehkä se tärkein elokuva minulle, koska se oli lapsena suosikkini ja olen kasvanut sen kanssa. Se on tosi rakas, ja varsinkin päähenkilö on minulle yksi tärkeimmistä fiktiivisistä hahmoista.
- Lord of The Ringsit ja Hobitit! En osaa ottaa niihin yhtään etäisyyttä, ne ovat minulle ihan järkyttävän inspiroivia ja rakkaita. Koko Tolkienin maailma nyt ylipäätään iskee ja kovaa. Leffa-adaptaatiot vaan toimivat niin hyvin, menevät ihan riittävän hyvin kirjojen mukaan JA SE MUSIIKKI.
- Prinsessa Mononoke visuaalisen ilmeensä ja soundtrackinsa vuoksi. Rakastan kyseisen elokuvan estetiikkapanostusta kovasti. Siinä on tajuttoman kauniisti osattu käyttää Japanin mytologiaa hyväksi. Muutenkin ihan uskomattoman kaunis elokuva.

Koirat vs kissat?

- Kissaihminen ilmoittautuu. Tosin koirut ovat myös hyviä olentoja, satun vaan hieman pelkäämään niitä. Siispä kissat. Täydellisiä eläimiä.

Mistä kaikesta saat inspiraatiota sun kuviin?

- Kirjallisuudesta, elokuvista ja musiikista. Ja muiden kuvista!



Lempinukke omistasi?

- "Hei äiti, kuka on sun lempilapsi kaikista sun lapsista?" ;__; Elikkästä tosi paha sanoa, vaihtelee kausittain. Edriel ja Sade siinä mielessä, että noiden vuoksi on itketty kyyneliä ja verta niin monta vuotta. Tsukiko toisaalta, koska ensimmäinen nukke on aina kovin rakas. Hahmojensa puolesta Atlas ja Mercury, ne ovat (aiemmin mainitsemani Harrietin ohella) minulle rakkaimmat hahmot omistani.

Voitko laittaa kuvia sun piirrustuksista tähän?

- Oi, tottakai!


Tämä on ainakin toisen blogin puolella jo vilkkunutkin. Atlas ja Mercuryhan ne siellä.


Vähän uudempi tapaus, Eedit nimeltään. Tästä tytöstä olisi tarkoitus kehittää seuraavaa tarinaa, sen suunnitelmat ovat jo hyvin raksuttamassa.


Toinen suosikkikuvani, Atlas ja Mercury tässäkin. Jostain syystä jaksan panostaa näihin kahteen aina niin paljon enemmän kuin moniin muihin...


Minkä nuken haluaisit seuraavaksi?

- Prupaten. Olen venyttänyt tuon ostoa niin monta vuotta. Ja olisihan se Isul Midnight Deja Vukin varsin ihana, saas nähdä aikooko vuosi 2018 heittää sen eteeni. Se onkin ainoa grail, joka minulta enää puuttuu.



Mikä on lempikirjasi?

- Ja taas saatte vaihtaa hyvään asentoon, listausta luvassa!
- Alice in Wonderland ja Through the looking glass! Lewis Carroll on nero, ja edelleenkin ihan kaikki AIW:hen liittyvä on minulle tärkeintä ikinä.
- Korpinkehät-trilogia Siri Petterseniltä. Ihanan rankkaa fantasiaa ja kaunista kuvailua, rakastan syvästi. Juonenkehitys on myös parhaimmasta päästä mitä tiedän.
- Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogia on rankan maailmansa vuoksi ehdottomasti suosikkitrilogiani. 
- Samalta kirjoittajalta myös Lasiruumiit, ei herranjumala. Ei mikään perinteinen dekkari, jota lukee kivasti teekuppi kädessä sängyn pohjalla.
- Erin Morgensternin Yösirkus on estetiikoiltaan ja kerronnaltaan jotain todella upeaa.
- Kaikki Tolkienin tuottama koskaan. Kunnioitan Tolkienia todella syvästi.
- Sofi Oksasen kirjat myös! Puhdistus ja Stalinin lehmät iskivät kylkiluiden alle, Baby Jane oli muuten vaan huikea. Sofi yksi suosikkikirjailijoistani, enkä ole vieläkään yli siitä faktasta, että näin hänet kirjamessuilla.
- Marko Hautalan Kuokkamummo. Nimi saattaa ehkä pettää, kirja oli helvetin upea kannesta kanteen. Tämä inspiroi minua tosi paljon, aistihavainnot ja kuvailu ylipäätään olivat ihan omaa luokkaansa.
- Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia oli tosi yhteiskunnallinen ja herkkä romaani. Siinä on myös tosi kiva ote kirjoittamiseen. Symboliikan määrä on huikea.

Lempieläin?

- Kissa käytännössä, taide- ja estetiikkamielessä puolestaan olen kovin obsessoitunut peuroihin ja susiin. Inasen myös korppeihin, mutta oikeassa elämässä pelkään varsin paljon lintuja.

Kerro jokin tarina jonkun nukkesi hankkimisesta?

- Saatte kuulla toisen joulunukkeni hankinnasta lyhennetysti, pitempi versio tulee sitten jouluna. Olen tosiaan haaveillut useamman vuoden yhdestä tietystä nukkemallista, jota on ihan tajuttoman vaikeaa saada mistään. En saa tilata ulkomailta, ja Suomessa tiedän yhden ihmisen, jolla kyseinen malli on. No eipä siinä, en ole oikein voinut nukesta haaveilla, kun sen hankinta menisi ydinfysiikaksi. Ja mitä tapahtuu noin kuukautta ennen joulua? Kyseinen nukke napsahtaa myyntiin Mollamaniaan. Yksi kappale. Yksi. Kaikki instagramiani seuraavat taitavatkin tietää, mitä tapahtui. Koska kaiken on mentävä vaikeinta reittiä, luonnollisestikin joku ehti napata nuken edestäni samana päivänä, kun minun piti pistää tilausta menemään.

Olen paristi ennenkin menettänyt nuken juuri tuolla tavalla, mutta tämä otti varmaan eniten koville. Olin koko viikonlopun tosi vihainen ja yritin pakottaa itseni tekemään kaikkea mahdollista, jotten olisi miettinyt tappiotani. Ja sitten, saman viikon sunnuntaina FB-kirppikselle putkahti myyntiin juuri tämä kyseinen malli. En tainnut saada edes henkeä, muistan vaan varanneeni nuken äkkiä.

Olin hirveän skeptinen siitä, tuleeko nukke perille. Oikeastiko? Minulle?? Juuri, kun yksi meni nenän edestä? Ei?? Apua? Kyseinen lapsi saapui postissa eilen, ja pakko myöntää, että saatoin a) täristä ja b) huutaa pienemmässä määrin. Joten hahaa, ihmeitäkin tapahtuu! Lisää tästä tapauksesta sitten jouluna.


Mitkä ovat olleet sellaisia nukkeja, joita sinun on pitänyt hankkia, mutta et ole sitten vaan hankkinut?

- Ai listojen aika taas? Olkaa hyvät! Prupate, Bloody Red Hood, Wilhelmina, Jaldet, Seila, Cinciallegra, Blanche, Cornice, Midnight Deja Vu, Humpty Dumpty, Lunatic White Rabbit, Ciel Robin, Cinnamoroll, Dotori... Tuossa nyt jokunen sellainen, jonka olisin näiden seitsemän vuoden aikana voinut hankkia (aka minulla olisi ollut tilaisuus/tilaisuuksia). Sitten on niitä, joihin ei ole tarjoutunut edes hankintamahdollisuutta. Kirvelee.

Minkä niminen lapsesi olisi, jos sinulla olisi sellainen?

- Anja Amalthea. Poika olisi Eric.

Lempilaulajasi?

- Minulla ei oikeastaan ole, en osaa fanittaa laulajia tai bändejä. Kirjo on aika laaja.



Jos sulla on snapchat, mikä on/on ollut pisin streakkisi?

- Yhden toverini kanssa on 450+ muistaakseni. En tykkää snapchatista niin kovin paljon though.

Minkä Pullip-mallin naamaa jumaloit?

- Shinkun, Eoksen ja Lunatic Queenin. Noilla kolmella on ehdottomasti minulle miellyttävimmät ja monimuotoisimmat kasvot. Elisabeth on myös huikean kaunis.

Kamalin painajaisesi?

- Näen paljon graafisen ahdistavia unia, mutta harvemmin lasken niitä painajaisiksi. Pahimpia unia ovat kunnon koulupainajaiset (ne, joissa myöhästyn, en näe lukea koepaperia tai tuhoan kokeen muuten vaan), koska perfektionistinen sieluni ei kestä niitä yhtään. Myös ne, joissa läheisille tapahtuu jotakin, ovat kertakaikkisen kamalia. Jostain syystä kaikki ne yliluonnollisuuksia, erikoisia olentoja tai tuntemuksia sisältävät eivät ole niin pahoja. Saatan nähdä murhaunia paristikin viikossa.


Kaunein muistosi?

- No nyt päästään siihen Spectreen. Kyseisen elokuvan katsominen toi minut lopullisesti tietoiseksi Andrew Scottin olemassaolosta, ja kyseisen herran olemassaolo piti minua elossa masennukseni pahimpina aikoina. En osaa edes mieltää itseäni hulluksi faniksi (mitä toki varmasti mahdan olla), koska Andrew on minulle actual angel ja rakastan häntä ihan tajuttomasti. 

Mikä kaikista Pullip-perheen nukeista on täysin stockina täydellisin mielestäsi?

- Byul Lilith! Lunatic Queen ja 07 Kirakishou ovat myös upeita.

Mikä inspiroi sua eniten?

- Ihailemani ihmiset, taide, luonto, vuodenaikojen vaihtelu, elämä ylipäätään, tunteet, musiikki, elokuvat, kirjat, kauniit lauseet, vesi, yksittäiset pienet hetket elämässä... Minulla aistit pelaavat kokoajan, inspiroidun ympäristöstäni.

Mitkä on sun mielestä kaikista kivoimmat puolet tässä harrastuksessa?

- Monimuotoisuus varmaankin. Nukkeilijoita ja nukkeja on yhtä monta kuin nukkeilutapojakin. Tätä harrastusta voi toteuttaa käytännössä miten vaan.



Ootko ajatellut, mitä sun nukeille tapahtuu tulevaisuudessa? Aattelitko myydä niitä, vai jääkö ne loppuelämäkseen sun luokse?

- Aina välillä iskee kriisi noiden määrästä ja pohdin, pitäisikö myydä osa pois. Mutta ehei, ne ovat kaikki rakkaita lapsiani, ne eivät ole menossa minnekään. Joten suunnitelmissa on pitää rakkaat muovilapset matkassani.

Mitä ajattelet uskonnoista?

- Lyhyesti ja mahdollisimman kohteliaasti: eivät ole minua varten. Uskonnot ovat kiehtovia objektiivisesta näkökulmasta, mutta varsinkaan kristinuskoa en allekirjoita lainkaan.

Mihin osaan nuken naamasta kiinnität eniten huomiota?

- Joko huuliin tai ripsiin. Nuken ihonväri on myös asia, johon kiinnitän paljon huomiota.

Missä julkaiset sun tarinoita?

- Kirjoitusblogissani ja Wattpadissa (sateiden).



Tykkäätkö Blytheistä tai Byuleista?

- Byuleista erittäinkin paljon, Blytheistä en lainkaan. En jostain syystä ole koskaan tykännyt mistään osasta Blythejä, vaikka joskus ihan söpöjä kustomoituja yksilöitä tulee vastaan. Eivät vain ole ollenkaan juttuni.

Onko sinulla kuvia itsestäsi ja nukeistasi (samassa kuvassa)?

- Muutamia löytyy!



Tuossa yksi viimeviikkoinen.

Onko sulla kuvaa itsestäsi?

- On joo, varmaan joka lähtöön löytyy jotakin. Tässä muutama.




Onko wattpadia?

- On! Aiemmin taisinkin mainita, mutta pyörin siellä nimellä sateiden.

Tykkäätkö meikata?

- Ehdottomasti! Minulla on paljon ajatuksia meikkaamisesta, mutta lyhennettynä: olen enemmän itseni meikit naamassa kuin ilman, koska meikin avulla voin heijastella persoonallisuuttani ja näyttää joka päivä erilaiselta. Meikkaaminen ja pukeutuminen ovat minulle tärkeitä itseilmaisun muotoja.

Pidätkö sushista?

- Rakastan sushia! Katkaravulliset yksilöt ovat parhaita.

-----

Kiitoksia kaikille lukeneille ja kysyneille!

3 kommenttia:

  1. Vitsi oot niin ispiroiva ihminen! ❤
    Sulla on tosi paljon kauniita ja järkeviä ajatuksia. Ja oot muuten tosi hyvä piirtämään!!
    Monen kohdan vastauksista olin samaa mieltä, erityisesti siitä, että Tolkien ja Lewis Carroll ovat arvostamisen arvoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää kiitos tosi paljon ihanasta kommentista! <3

      Poista
  2. Jotenkin samaistun suhun, koska pidän monista samoista asioista ja tykkään ilmaista itteäni niin taiteen kuin ulkokuorenkin kautta.

    VastaaPoista