sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Kysymyspostaus, syksy edition

 

Hihii moikka, oon täällä jälleen kysymyspostauksen kanssa! Edellinen tuli tehtyä talvella, joten oli jo korkea aika tehdä taas uusi tällainen. 🎃

* * *

Suunnitteletko hahmon nukellesi ennen vai jälkeen nuken ostamisen?

Tähän kysymykseen löytyy vastaus edellisestä tekemästäni kysymyspostauksesta! Täällä, ensimmäinen kysymys.

Lisää customnukkeja tulevaisuudessa?

Oi kyllä! Jos rahatilanne ja sopiva yksilö matchaa, ehdottomasti kyllä. Poisonin ja Polkan töitä seurailen aktiivisimmin, mutta Charon Dolls kiinnostelee yhä tosi paljon. Myös esimerkiksi griiewece ja Elfique Lunatique tekee kustomeita, joista pidän. Tällä hetkellä mua kiinnostaisi ihan erityisesti tuollainen PG:n uudempi tyttönen. Oon siitä kuitenkin jokseenkin tarkka, koska mulla on jo sen verran erilaisia kustomeita, etten ihan joka sorttia enää tarvitse. Mulla on korkeampi kynnys näissä kalliimmissa kustomeissa nyt, kun olen jo saanut sellaiset suuret grail-yksilöt.

Itse en ole nyt ainakaan toistaseks aatellut kustomoida enempää nukkeja ihan teknisistä syistä, mutta oishan sitä joskus vielä kiva kokeilla uudestaan c: Se vaatisi vaan tietyn idean, kun Kalmankin kohdalla mulla oli niin selvä tarve hurjemmalle nukelle. Toki mua kiinnostais tosi paljon kokeilla vielä, joten we'll see! Seuraava oma kustomi ois kyl sit Taeyang

Houkutteleeko vielä neljännen PG:n osto?

Voi ette arvaakaan miten paljon :'D Sekä vanhemmat (2014-2015) PG:t että ihan noi hänen uusimmat kiinnostelisivat eniten. Private sale maistuisi, jos PG sellaisia taas tekisi. No mutta, mä tässä aattelin tän syksyn/talven käyttää siihen, että odottelen tilaisuuttani.

Oon tykännyt tosi paljon esimerkiksi heistä:

Tän oisin kovasti halunnut ja melkein jo eksyin siitä taistelemaan, mutta en sitten ryhtynyt siihen. Ihan viimeseen asti tappelin itteni kanssa että voinko ees yrittää, mutta ihan en nyt sitten viitsinyt rahan vuoksi.
- Onneks tää oli private sale, muuten oisin vähän vingahdellut </3
- Tässä toinen, jota oisin halunnut yrittää, mutta toppuuttelin itseäni ja menin räpläämään Ronyaa :'D
- Ja sitten tämä, jota lopulta sit kävin kokeilemassa! En saanut sitä lol, mutta tulipahan kokeiltua ja harjoteltua systeemiä. Joku kerta viel nappaan!

Ja juurikin noista 2014-2015 kelpais melkeinpä mikä vaan, rakastan tuon vaiheen tyyliä tosi paljon!

Mikä on mielestäsi paras asia sun tekemissä tarinoissa?

Niiden merkitys mulle itselleni. Oon tässä viimeaikoina ajatellut sitä, miten tärkeää kirjoittaminen mulle on. Elän sen kautta, se on mun tapa hahmottaa maailma. Jokainen mun tarinoista kantaa ihan omaa merkitystään; ne ovat olleet mulle tukena ja oon niiden kautta saanut paljon suuria tunnekokemuksia elämääni. Ne on yksinkertaisesti mulle rakkain asia ikinä koskaan ja tunnen niistä tosi vahvasti.

Oon kans tosi ylpeä siitä, että ihan oikeasti pystyn niitä tekemään. Monesti kriiseilen että voi ei kun ei näitä kukaan lue tai arvosta, mutta totuus on, että vaikka kukaan ei koskaan vilkaisisikaan mun tarinoita, tekisin niitä silti. Niiden arvo on ennen kaikkea siinä, mitä ne mulle itselleni merkitsee. Oon kans yrittänyt olla ylpeä siitä, että kirjoitan, koska ei sekään ole itsestäänselvyys. Mä en arvoita kirjoittajia/luojia sen perusteella, saako ne koskaan lausettakaan kirjoitetuksi. Tarinat ja hahmot on arvokkaita, vaikka niitä ei kirjotettas koskaan minnekään. En ikinä lakkaa alleviivaamasta tätä. Mutta se ei silti poista sitä, että oon tosi ylpeä siitä, että uskallan ja pystyn tekemään tarinakokonaisuuksia. Se tuo mulle itselleni tosi paljon sisältöä elämään ja se on se yks juttu jonka tekemisestä nautin palavalla intohimolla. Oon iloinen siitä, että mulla on kyky tehdä niin.

Sanon kans sen, että tykkään eniten kirjottaa ihmissuhteista ja politiikasta! <3

Kuinka isoja sun BJD:t on verrattuna Pullipeihin?


Kauniin edustava kuva itse kustakin säädystä, mutta here comes! (Also joo moi, mulla on Rgn Principessa :'D En olekaan blogissa vielä esitellyt, instastoorissa vilahti jo kertaalleen)

Vasemmalta oikealle:
Pullip n. 30 cm, Klaus (MSD-kokoinen BJD) n. 45 cm, Wilhelm (SD-kokoinen BJD) 60 cm ja Julius (SD-kokoinen BJD) 70 cm

Onko jokin nukke"trendi" jota inhoat?

Näitähän olisi varmaan vaikka millä mitalla, mutta en jostain syystä saa päähäni kovinkaan monta nyt näin kysyttäessä. Muutaman keksin:

- Ne jointittomat tosi realistisen maskuliiniset kehot Taeyangeilla, mun tekis mieli juosta karkuun aina, kun näen niitä
- Mekanismin modaaminen kieroon
- ...periaatteessa vierastan kans pikkusen ylöspäin katsovia silmiä vaikka ne tosi monella nukella ovatkin hirmu upean näköiset D: En jotenkin silti haluais sitä omille nukeille
- En oo ikinä tykännyt sitä et ihmiset kustomoi malleja, jotka on harvinaisia/kalliita. Niinku pliis MIOja on olemassa yall don't have to kustomoida sellasia malleja joita on jotai 2 tässä maailmassa

Top 5 sun syksyiset nuket?


Valo, Taeyang Scarecrow


Reginard, Taeyang Tin Man


Edelweiss, Pullip Classical White Rabbit


Integra, Pullip Souseiseki


Callistra, Pullip Elisabeth

Sun lempipuuha syksyllä?

Kaikki luova! Piirrän, touhuan nukkejen kanssa ja meikkaan. Ja oon kans yleensä aika paljon ulkona, mutta niin oon kyllä muinakin vuodenaikoina :'D Mut syksykävelylenkit on mun ehdottomia suosikkeja! Sitä fiilistä ei ole missään muussa.

Niin ja!! Juon glögiä ja syön riisipuuroa 8) Nimenomaan siis syksyllä

Osallistutko intoberiin?

Jooo! <3 Oon osallistunut tosi monena vuonna goretoberiin, ja meinasin tehdä sen taas tuttuun tapaani.

Mistä syksy alkaa sulle?

Ihan tosi hyvä kysymys, koska tänä vuonna syksy tuli mulle aikasemmin kuin koskaan ennen?? Johtunee varmaan keleistä :( Yleensä syksy alkaa syyskuusta! Mutta tänä vuonna syysfiilis tuli jo aikaisemmin, koska kelit muuttui niin radikaalisti ja tuli tosi kylmä. Mä olin jo melkein koko elokuun ihan syysfiiliksissä.

Ketkä sun nukeista rakastaa ja ketkä vihaa syksyä?


Nämä kaksi ovat selkeimmät syksyfiilistelijät!


Kajo on jo valmiiksi niin murheellinen, että syksy tekee sen tavanomaistakin apaattisemmaksi. Se ei oikein feelaa kaikkia kuolevia asioita ympärillään, se kokee sen tosi vahvasti. Rakastan Kajoa ööääö

Lempi kuvauspaikka/-spotti tällä hetkellä?

Mähän kuvailen pääasiassa kahdessa kaupungissa (kotikaupungissa ja lapsuudenkodissa), ja mulla on molemmissa ihan omat kuvaussysteemit :'D Mun ehdoton lempipaikka kuvata on lapsuudenkodissa yksi tietty metsä! Rakastan olla siellä, ja sinne kuvittelen mun metsäsakinkin aina viipottamaan.

Lisäksi:
- Kotikaupunkini kirkko ympäristöineen
- MUN TAKAPIHA. Naurahtelen aina, kun joskus saan instassa kommentteja, joissa ihastellaan metsää mun kuvissa ja se metsä on ne pari puuta mun takapihalla :'D No, toimii siis toivomallani tavalla, jes!
- Läheisen järven varrella yksi tietty spotti, jossa esim. Kiiran penkkikuva on otettu
- Mun äidin mökin pihapiiri ja lähettyvillä oleva hautausmaan aita (ja pelto!)
- Lapsuudenkodin yks järvi, joka on lähellä lapsuudenkotia
- Kaikki kukkapuskat kesäisin 8) Kiitti äiti, joka rakastaa puutarhajuttuja

Tän hetkiset haaveilut?

Apua, ei mulla ainakaa mitää sellasta hyvin suurta just nyt ole :0 Johtuu ihan siitä, että sain Manan ja se oli edellisin intensiivinen toiveiden kohde. Vähän kyllä veikkaan, että Hide Doubtista (/Tell me versionista) ja PG:n uudemmasta kustomista on kehittymässä graileja...

Tässä mun keskeisimmät haaveet:


Taeyang Hide Doubt (/ Tell me ver.)


https://poisongirldolls.com/en/doll/kiki/

Uudempi Poison Girl (kuva by Poison Girl)


Taeyang Hitsugi + Ruka (Toki tää kuume nyt vähän laantunut, kun sain Sakiton kotiin)


Pullip Ririko

(Ririn kohdalla mulla tosin painaa ystäväsolidaarisuus: se on mun parhaan ystävän ehdottomasti isoin grail nii en ihan viittis hommata sitä vaikka löytäsinkin :c Se ei oo mulle välttämätön mut hän haluis sen hirveesti)

Oikeastaan mulla on enemmänkin sellainen olo, että on pari hahmodesigniä, jotka haluan vaan jollekin nukelle, vähän niin kuin Griffinin kanssa oli. Oon tosi determined saamaan yhden tietyn hahmon nukeksi. Mallista mulla on idea, mut jos en onnistu löytään sitä nii oon valmis soveltaan. Kunhan saan sille tietyt kustomit!

Ja jos lasketaan, haluaisin evolvata nukkejeni vaatekaappia ja tehä nykyisistä nukeista enemmän sellaisia, joita ois kiva kuvata. Absynthen ja Lazaron uudistaminen todisti mulle sen, että mun todellakin kannattaa panostaa myös niihin nukkeihin, jotka on tuntuneet epäinnostavilta. Oikeanlaiset vaatteet nostattaa mun innostusta hurjasti!

Kuinka monella sun nukella on valkonen peruukki?

Siis nyt meen laskemaan :''D Mä sanoisin, että noin 14, riippuu lasketaanko kaikki sävyt valkoisiksi vai onko ne vaan vaaleita blondeja.

Mun paras ystävä sheimaa mua tästä joka kerta, kun hommaan uuden nuken. 
"Tälle tuli taas valkonen peruukki :>" 
"Joo leikitään Sara yllättyneitä"

Mitä stock-asuja himoitset eniten atm?


Gyro!!! Ehdottomasti eniten. Tarviin noi kaikki sälät mun lapsille (+ toi takki on upein ikinä)


Joku on ehkä mun kuvista saattanut päätelläkin et tykkään eeppisistä laahuksista 8) Eli Galenen asu on korkealla haavelistalla!


Tää Victoriquen asu on kans upeimmasta päästä! Se on taas riittävän dramaattinen et tykkään


Dal Joujou ja samaan syssyyn ihan kaikki muutkin lolitanuket! Joujoun stock on varmaan sellainen, josta olen haaveillut kaikkein pisimpään. Innocent World kans kelpaa, vaikka enimmäkseen sweet lolitoja tänne hinkuisin. Söpölikategoriassa Lol Miku kans korkeella! 

Ainiiin ja Nellan asu kelpais myös :( Rip se yks jonka ostin ja jonka posti hävitti, never forget

Mulla on muuten mun lempi stock-asuistaki tulossa joskus postaus koska tylsyys :'D

Onko sun nukkeostot enemmän suunniteltuja vai spontaaneja?

Sekä että! Riippuu nukesta. Mulla on niitä, joita oon suunnitellut useita vuosia (mutta jotka on vaikeampia toteuttaa) ja sitten sellaisia, jotka ihan puhtaasti impulssiostan. Kyllä oon silti aina pyöritellyt niiden mallien ostamista aiemmin, joten ihan täysin impulssilla en vetele.

Tosi usea suunnitelma saattaa itse asiassa varsinkin nykyään olla sellanen, että mulla on selkeä visio nuken ulkonäöstä, mutta malli ei oo lukkoon lyöty. Esim. Valve oli tällainen! Sille mietin myös Pullip Mad Hatteria, mutta kyllä se Wilhelmina sitten oli.

Mistä nukesta luopuisit, jos olisi pakko valita yksi?

Ehkä Dal Natalie siinä tapauksessa :( Lähinnä, koska Dalien kuvaaminen on mulla muutenkin niin minimaalista.

Sun lempiestetiikkoja nukeilla, kuvausmielessä/hahmomielessä?

Ihan näin luettelona:

- Kaikki pitsiset asut, koristautuneisuus ja ehkä vähän yliampuvatkin designit, nothing's too much
- Viktoriaaninen vaatetus (tai ylipäätään vanhanaikainen)
- Kaikki metsämöllit. Nautin erityisesti siitä, että luonto nähdään omana itsenään. Mua on esimerkiksi aina inspiroinut todella paljon se, miten luonto korjaa itse itseään; miten kaatuneisiin puunrunkoihin kasvaa jotain uutta. Luonto on niin anteeksipyytelemättä sitä, mitä on. Siitä saa kaikkea kaunista ja monesti pelottavaakin! (Köh miettikää Valvea ja Manaa)
- Juhannusestetiikka!!! (valkoisia mekkoja, kukkaseppeleitä)
- Kauhujutut!! Ja nimenomaan sellanen psykologinen, mielen kanssa leikkivä kauhu. Nukkekuvissakin tykkään sellasesta leikittelevästä ja aidosti hyytävästä kauhusta
- Teatraalisuus!! Laahuksia...
- No siis jos mietitään mun hahmoja, ne on melkein kaikki kauniita miehiä... :'D

Ja muutama ihan spesifeisti nukeissa toistuva juttu, joista pidän:

- Värikontrastit stailauksissa
- Pitkät peruukit
- Laahukset ja dramaattiset asut
- Valkoiset peruukit
- Keltaset silmät (tai ylipäätään pistävät ja erottuvat silmät)
- Pitsi täälläkin
- Vintage
- Eteerisyys

Tässä vielä kaks kolmisen vuotta vanhaa estetiikkakollaasia tarinastani Lumo, nämä demonstroivat aika hyvin:



Miten sulla menee?

Kiitos, kun kysyit <3 Valitettavasti mun olo on jatkuvasti varsin kehno, tuntuu et joka ikinen osa-alue mun elämässä vaan simply hajoaa käsiin. Yritän niin kovaa ottaa tätä haltuun, mutta aina jostain päästä irtoilee langat... Olo on yksinkertaisesti todella kaoottinen ja tuntuu, että tää on epätoivoisin hetki ikinä, mutta oon yrittänyt kovasti hakea apua ja keskittyä niihin asioihin, jotka on mulle tärkeitä. Siksipä intoilen nukeista ja kirjoittamisesta entisestään!

Oma lemppari tarinoistasi?

Aaaaahh tähän voi vastata niin monella eri tavalla D:: Mutta jollakin tasolla Kuningas ja ruusu (2020) on varmaan edelleen mun suosikki, koska se edustaa hyvin niitä asioita, joita halusinkin sen edustavan. Sen lore pysyy kasassa ja sen maailmanrakennusta ja hahmoja oli parasta miettiä. Mulla on kans tosi lämpimiä muistoja sen kirjoittamisesta! In memoriam of lukion käytävät, joissa istuin monesti sitä raapustamassa <3

Voisin kans sanoa mun ensimmäisen aidosti isomman tarinan, Kirkkaimman tähden (2018), koska ilman sitä en olisi tässä. Se ei kuitenkaan kielellisesti ja teknisesti ihan edusta mitään mun parasta tasoa enää, mutta ymmärtäähän sen, kun siitä on aikaa. Se on mulle tosi rakas.

Honorable mentions vielä Viimeiselle laululle (2019) ja Sinelmälle (2021)! Viimeinen laulu on teknisesti mun lemppari, se pysyy kasassa ja sain siihen onnistuneesti uskonnollisia/raamatullisia teemoja. Oon siitä hurjan ylpeä. Sinelmä taas on mulle sellainen tarina, joka on inspiroinut mua itseäni ihan hurjasti. Se menee ihon alle ja tykkään siitä. Se on tunnelataukseltaan mun voimakkain tarina. Ja myös mun uusin!

Tää on aina kiva kysymys ja mulla on joka ikiselle tarinalleni ihan oma merkitys. Jokainen on eri tavalla rakas ja tärkeä omassa kontekstissaan.

Ajaako kukaan sun (nuketetuista) hahmoista autoa?

Siis saleen mun ekoista nukeista melkein kaikki! (Grell, Hinata etc) Koetin miettiä metsäsakkia ajamaan autoa, ja mun mielikuva oli vaan se et Chióni laittaa autossa jotain Iltan mielestä huonoa musiikkia soimaan ja Ilta suuttuu :'D Ja Ilta todellakin kaahaisi sillä autolla...

Mikä on ollut tän vuoden aikana inspiroivin/inspiroivimmat nuket?

Hmmm apua, nyt piti ihan mennä tutkimaan, keitä oon kuvaillut eniten! 


Kanga on aina inspaava, siitä mulla on jokaisena vuodenaikana paljon kuvia.


Kaikki uudet kustomit on toki pysyneet kuvattavina jatkuvasti <3


Metsäsakki puolestaan on mun kestosuosikki, ja heistä etenkin Kaiku on ollut aikamoinen linssilude.

Mitä harrastusta kokeilisit jos voisit kokeilla ihan mitä vaan?

Jos osaisin ommella, oisin onnellisempi </3 Saleen jonkin soittaminen kans.

Mp mun nuket ja kuvat? Lemppari mun nukeista? (@doll__photographer)

(Vähän lyhensin kysymyksen muotoa, pahoittelut!)

Sulla on kivan pastellisia nukkeja ja kuvia! Tykkään etenkin Iineksestä, se on tosi sulonen ja muistuttaa mua siitä, että Dalit on ihania <3 Adanna on mun toinen suosikki, sillä on myös tosi söpö nimi! Mun lempikuva sulta on tämä:


(Kuvan ottanut @doll__photographer)

Oletko kertonut nukeista sun kavereille?

Juu! Oon aina ollut tosi avoin nukkeharrastuksesta. Moni mun ystävä joko nukkeilee tai harrastaa jotakin muuta luovaa, joten ei ole siinäkään mielessä ollut ongelma. Opiskelukavereille oon kans puhunut tästä yllättävän paljon, vaikka aika moni on hyvin eri tyylinen ihminen ko minä :'D Yliopistossa ihmiset on vaan sillee oho vau onpa siistiä.

Minkä ikänen oot?

Oon 20!

Ootko koskaan käynyt valokuvauskurssia?

En itse asiassa.

Onko sulla sun jokaselle hahmolle omat biisit?

Ei, mutta mulla on Spotifyssa jokaiselle mun tarinalle oma soittolistansa! Oon lukiosta(?) lähtien luonut niille omia listojaan, sitä ennen ne oli mulla jotenkin hajanaisesti siellä täällä. Musiikki auttaa mua luomaan kohtauksia, ja moni juttu syntyy ihan musiikista irtoavien tunteiden pohjalta. Aina joskus mietin mitä oikein teen, kun renkkaan jonkun biisin tiettyjä sekunteja repeatilla ku vaan se tietty kohta kuulostaa joltain kohtaukselta tai hahmolta :'D Mutta joo, musiikki auttaa mulla hahmottamaan tunnelmia ja tasoja mun tarinoissa ja hahmoissa. Joskus fiilis liittyy lyriikoihin, joskus ihan biisin yleiseen tuntuun.

* * *

Kiitos lukijoille!! <3

4 kommenttia:

  1. Ihailen tosi paljon miten usein jaksat päivitellä blogia ja oikeesti tehä erilaisia postauksia ❤ + en oo tajunnu BJDiden olevan noin isoja sooos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon, aina niin kiva kuulla tällaista <3 Ja heh joo, SD-kokoiset BJD:t on tosiaan varsin isoja :'D

      Poista
  2. Rakastan sun kysymyspostauksia! Miten ne onki nii hauskoja kokonaisuuksia :D Jatka samaan malliin! ♥

    VastaaPoista