sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kerta se on ensimmäinenkin

 Moikka!

Minä otin ja tein jotain villiä tuossa 13.5. Kustomoin ensimmäistä kertaa koskaan Pullip-perheen nuken! Olin jo vähän aikaisemmin hankkinut itselleni MIOn tätä varten. Pidetiin työpaja yhdessä parhaan ystäväni kanssa ja lainailtiin toistemme välineitä ristiin :'D Hän kustomoi siis omaa nukkeaan siinä samalla.

Ja mitenkäs tähän päädyttiin? Olen aina vähän salaa haaveillut kustomoimisesta, mutta en ikinä ajatellut oikeasti kokeilevani sitä. Mulla oli sellainen fiilis, että en kuitenkaan osaisi, joten miksi edes yrittäisin. (Oon vähän sellanen "Jos en oo heti tässä täydellinen, en halua edes yrittää" -tyyppi, sigh) Mutta nyt halu kustomoida syntyi ihan puhtaasta tarpeesta. Oon tänä vuonna - itselleni yllätykseksi - kiinnostunut enemmän kustominukeista ja tullut siihen tulokseen, että mikään kustomi ei ole koskaan mulle riittävän hurja. Siispä, edelleen horror-Polkaa etsiessä päätin, että nyt lähtee sillä välin ihan oma kustomi. Jaksan paremmin ootella että saan unelmieni groteskin Polkan, kun on omasta takaa jotain, mitä kuvata.

Idealla oli käytännössä saada aikaan mahdollisimman jäätävän näköinen toveri. ("Tästä pitää tulla sellanen metsänperse", kuten totesin ystävälleni) Just sellainen, joka olisi voinut nousta jostain maan kolosesta tai ojanpohjalta.

Joten, tässä postauksessa vähän prosessikuvia ja sit räpsyjä valmiista tyttösestä! Eka aattelin, että eihän nämä sotkuiset hirveät välivaiheet ansaitse nähdä päivänvaloa, mutta totutan itseni jakaan myös tällasta kamaa joten!! Here comes


Pastellit alko jossain kohtaa näyttään tossa paperillakin ihan mustelmilta D:


Eeeiii luoja ei :'D Täs kohtaa olin ihan varma, ettei tästä tule ikinä mitään


Se näyttää siltä, että se on polttanu naamansa, enkä tarkota tätä nyt hyvällä


No nyt alkaa värit syveneen, mutta vieläkin on sotkuista...


No NIIN josko pikkuhiljaa syntyis


Oii noniin, lähellä ollaan! Olin ihan satavarma että pilaan tän, mutta ystäväni motivoi ja käski luottamaan prosessiin. Layereita vaan lisää. Moral of the story, kuunnelkaa ystäviänne xx


Kukkasia ja hän! Söpöliini


Vähän glossya huuliin ja silmäkulmiin, valmiimmalta näyttää jo!


Suloiset luomet :> Verisuonia, jihuu!


Mekanismikin otti osumaa, as it should


Hän sanoo hei :>


Ja siinä sitä ollaan!


Hei vaan sinne pimeään <3

Jeps, tosiaan, olen iloinen lopputuloksesta! Joo, suttuja löytyy, mutta ei mua lopulta haittaa, koska fiiliksestä tuli juuri sellainen kuin toivoinkin. Nukkea on myös tosi kiva kuvata! Mulla ei ole pitkään aikaan ollut mustahiuksista Pullipia, sekin virkistää kovin. Ja tulihan hänestä nyt nimenomaan horror, näytin tätä äidille ja se oli sillee voi apua :'D

Kustomoiminen oli varsin hauskaa! En varmaan ihan lähitulevaisuudessa ota uusiksi, koska tämäkin syntyi ennen kaikkea tarpeesta. Mutta nyt voin ainakin hyvillä mielin testailla joskus uudestaan, jos mulle tulee tarve sellaiselle nukelle, jota en muuten saisi jostain.


Tosiaan, neitokaisen nimi on Kalma. Nimi tulee tämän sivuston määritelmästä:

"Kalma tarkoittaa Kalevalassa personoitua kuolemaa, haudanhaltiaa, mutta myös hautaa. Itämurteissa kalma on laajasti 'hauta, hautakumpu', mutta sanalle tunnetaan myös maagisvivahteisia merkityksiä, esimerkiksi 'Manala; Manalan haltia; vainajan aiheuttama paha tauti."

Wikipediassa taas sanaa määritellään mm. näin:

"Kalman väki, kirkonväki eli kalma on suomalaisessa uskomusperinteessä jokseenkin moniselitteinen ilmiö, jolla tarkoitetaan lähinnä seuraavia:

  • kalmistossa tai tuonelassa asuvien tai sieltä tulleiden vainajien haamujen (tai joskus liikkuvien ruumiiden) joukkoa
  • kuolemaan liittyvää sairauksia aiheuttavaa ja niitä parantavaa taikavoimaa, jota kutsutaan myös kalman voimaksi
  • kuolemaan liittyvien henkiolentojen tai haltijoiden joukkoa, jotka eivät kuitenkaan ole vainajia.

Nämä merkitykset voivat myös sulautua toisiinsa."

Tämä mun möllini on ennen kaikkea vainaja. Se on jäänyt kummittelemaan pihapiireihin.











Pientä hahmontynkääkin neidolla jo on! Kalma kertoi itsestään eilisellä kuvausreissulla. Ideana olisi, että hän olisi ollut tavallinen nuori nainen muinaissuomalaisessa kylässä, jossa kaikki henget ja tarut olivat arkipäivää. Hällä oli suhde tärkeän suvun tytön kanssa, ja hän jäi siitä sitten kiinni. Käytännössä kylän miehet tappoivat sen metsässä, ja koska se kuoli niin verisesti ja vasten tahtoaan, sen henki jäi pyörimään eräänlaisena haamuna noille seuduille. Tämä sen tyttöystävä sitten miettii, miksi tuollainen karmea vainaja seuraa sitä :( Vaikka todellisuudessa Kalma haluaisi vain sanoa vielä jotain tyttöystävälleen ennen kuin jatkaa toiselle puolelle...



Hänestä tuli paljon melankolisempi simmut kiinni! Also lisää ripsiä tarvitaan :'D





Kiitos katselusta! 🖤

8 kommenttia:

  1. Äähhh!!
    Noi luamet on neronleimaus D:< !

    Oli tosi viihdyttävää seurata nuken kehitysprosessia ja kustomoinninvaiheita valmiiseen nukkeen saakka!

    Toi kuva on miälettömän upee, jossa Kalma istuskelee maassa ja taustalla näkyy punainen talo! Hianoin u^u !!

    Onnea viälä uutukaisesta c: oli kyllä oiva idea kustomoida itse nukke, en osannut ollenkaan oottaa että sä kustomoisit nuken! Vauvau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo mahtavaa kuulla, ääks!! Suurkiitos kommentoinnista <: Mäkään en tbh osannut odottaa, että näin tapahtuisi, mutta tarpeen tullen oli sit pakko antaa tällekin puuhalle mahdollisuus!

      Poista
  2. Kalma on niin upee!! Hyvä että ystäväsi kannusti sinua ja jatkoit loppuun asti! Ihana miten ilmeikäs hän on, ja tarinan tynkä on kyllä todella surullinen 💔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitoksia sinne!! <3 Tarinasta ei tosiaan tullut maailman iloisin, mutta täytyy hyödyntää sen sävyjä kuvissa :(

      Poista
  3. Siis niin kiva ku jaoit tota prosessia! Koska mulla ei oo ennestään hirveesti käsitystä kustomoinnista, on tosi kiva päästä näkee sitä vaiheittain! Ja siis oon vieläki ihan äimistyny miten Kalmasta tuli niin täydellinen!? Niiku ekaa kertaa kustomoit ja tuli noin hyvä kauhimus?? Rakastan häntä ❤ Voin uskoo et oli alussa vaikeuksia luottaa prosessiin, mut hyvä et kuuntelit toverias ja luotit! En malta oottaa nähä lisää ja lisää kuvia Kalmasta. Sulta tulee tänä vuonna eeppisimmät Halloweenkuvat!! B) ❤ Nää tän postauksen kuvat on ihan supernättejä! Toi kyllä aavemaisen surullista tunnelmaa ku sai tietää missä merkeissä Kalma siellä pyöriskelee. Pieni :c Oon kyllä ilonen sun puolesta et sait kauhumönkiäisen kuvattavaks!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon vielki nii otettu ja ilonen, että tykkäät siitä niin paljon :( <3 Kiitos ihan hirveesti! Mä ootan kyllä innolla, että pääsen Halloween-hyrinöihin tän vauvelin kanssa, hän on kuin luotu sitä varten c:

      Poista
  4. Siis kui siistii kun uskalsit itse kustomoida! Kiva nähdä noita kehitysvaiheita, ihan kiinnostavaa katsella kun itsekin oon ihan ummikko. Kalmasta tuli todella upea! Kauhean upea! Hänen hahmonsa kuulostaa niin surulliselta, mut samalla haluan kuulla hänestä lisää. Super kiinnostava hahmo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! Hahmo varmasti kertoo itsestään vielä lisää, kiitos paljon c: Katsotaan, kirjotanko joskus jonkun tasoa novellin siitä ^^

      Poista