Tervehdys kaikille!
Tällä kertaa hahmonurkkauksessa olisi luvassa Sudensilmät, vuonna 2016 kirjoittamani tarina, joka oli siihen mennessä pisin koskaan kirjoittamani tarina. Kolmessa vuodessa olen mennyt eteenpäin, mutta Sudensilmien hahmoilla on yhä suuri merkitys minulle. Itse tarina olisi tarkoitus uudelleenkirjoittaa ja pohjustaa kunnolla jossakin kohdassa (kuten kaikki muutkin vanhemman puoleiset tarinani). Sudensilmät on kuitenkin luettavissa edelleen täällä, koska en raaski poistaa sitä netistä.
Käykäämme kuitenkin suoraan asiaan!
* * *
Sudensilmät
Lyhyt taustainfo
Sudensilmien idea on syntynyt vuonna 2016 pohtiessani tuleville Isul-nukeille mahdollisia hahmoja. Silloin ajatukseni ei ollut ollenkaan tehdä proosatekstiä vaan lyhyempi, kuvatarinamuotoinen tarina. Vaan toisin kävi, kuten Parantajankin kanssa vain vuotta ennen Sudensilmiä.
Aluksi Atlasin ja Mercuryn piti olla velhoja ja juonen keskittyneempi maailmaan heidän ympärillään. Atlas oli suunnitelmissani köyhä taidemaalari, jonka sydämen Mercury rikkoi. Sävy pysyi tavallaan samankaltaisena, mutta itse idea muuttui velhokonseptista jokseenkin paljon.
Luin Sudensilmien kirjoittamisen aikaan Siri Pettersenin Korpinkehiä (iso suositus edelleen!), mikä vaikutti paljon inspiraatiooni. Olin kovin innostunut kirjoittamaan, kun miellyin Pettersenin tyyliin. Nykyään pistäisin perusasiat uusiksi ja muokkaisin esimerkiksi maailmanrakennusta ja loppuratkaisua. Itse tarina ja varsinkin hahmot ovat kuitenkin minulle edelleen todella rakkaita.
Aluksi Atlasin ja Mercuryn piti olla velhoja ja juonen keskittyneempi maailmaan heidän ympärillään. Atlas oli suunnitelmissani köyhä taidemaalari, jonka sydämen Mercury rikkoi. Sävy pysyi tavallaan samankaltaisena, mutta itse idea muuttui velhokonseptista jokseenkin paljon.
Luin Sudensilmien kirjoittamisen aikaan Siri Pettersenin Korpinkehiä (iso suositus edelleen!), mikä vaikutti paljon inspiraatiooni. Olin kovin innostunut kirjoittamaan, kun miellyin Pettersenin tyyliin. Nykyään pistäisin perusasiat uusiksi ja muokkaisin esimerkiksi maailmanrakennusta ja loppuratkaisua. Itse tarina ja varsinkin hahmot ovat kuitenkin minulle edelleen todella rakkaita.
* * *
Juonikuvaus
Evol on maa, jossa
ihmisen silmien voimat vaikuttavat kaikkeen, mitä maassa tapahtuu.
Tavallisten silmien kantamien voimien lisäksi on olemassa myyttisiä,
kaikki voimat omaavia sudensilmiä, joiden omistajia syntyy hyvin
harvakseltaan. Edellisten sudensilmien voimia tavoitteleva kansa
joutui jakamaan suuren sisällissodan päätteeksi maan etelään ja
pohjoiseen suuren sisällissodan jälkeen. Kautta aikain sudensilmien
kantajia on vainottu ja niiden voimia on janottu kansan kesken.
Koskaan aiemmin
sudensilmäisiä lapsia ei ole kuitenkaan syntynyt kaksin kappalein.
Kun Atlas ja Mercury
syntyivät, oli selvää, että
he eivät tulisi elämään tavallista, rauhallista elämää. Siinä,
missä Atlasin vanhemmat toivat hänen sudensilmänsä julkisuuteen,
Mercuryn suku piti poikaa vankina, jotta hänen silmiensä voimat
eivät heikentyisi ennen kahdeksaatoista ikävuotta. Mercuryn suku ei
sallinut kenenkään suvun ulkopuolisen tietää pojan sudensilmistä,
jotta he voisivat palauttaa sisällissodassa murskatun pohjoisen
ennalleen Mercuryn silmien avulla.
Mercuryn
täyttäessä kahdeksantoista hän pakeni sukunsa luota. Hän
matkusti etelään tavatakseen Atlasin, toisen sudensilmäisen pojan,
jonka hänen vanhempansa halusivat hänen tappavan. Poikien tavatessa
he tulivat tietoisiksi toistensa erityisyydestä ja siitä, että
maailmaan ei välttämättä mahtuisi kahta sudensilmäistä lasta.
Nuoret oppivat rakastamaan toisiaan vietettyään paljon aikaa
yhdessä. Suhdetta kuitenkin kaihersivat yhteiskunnan odotukset sekä
kaksikon keskinäinen jännite. Mercury oli kuitenkin opetettu
vihaamaan Atlasia jo pienestä pitäen ja Atlasilla oli omat
vaikeutensa luottaa Mercuryyn.
Mercuryn
ja Atlasin ohella tarinaan liittyvät myös Mercuryn pikkuveli Lindri
sekä Atlasin apua tarvitseva
Memoria. Pohjoisessa
Lindri kokoaa joukkoja saadakseen pohjoisen tilanteen paremmaksi.
Lindri ei kuitenkaan toimi lain sallimin keinoin, sillä hän on
hankkinut itselleen pahan silmät – voimakkaat silmät, jotka saa
vain uhraamalla itselleen rakkaimman henkilön. Pahan silmät ovat
laissa kielletyt, mutta Lindri yrittää kaikkensa koota ympärilleen
pahan silmät omistavien joukkoa.
Memoria
sen sijaan on hankalassa tilanteessa ja tarvitsee kiireellisesti
sudensilmien apua. Hän on joutunut puolustamaan itseään
arvaamattomalta sisareltaan Daphnelta,
mikä on laukaissut pahan silmien kehityksen. Henkensä puolesta
pelkäävä Memoria etsii Atlasilta apua silmiensä palauttamiseksi.
Sudensilmät kertoo rajoista, niiden ylittämisestä sekä siitä,
millaisen vastuun yksilö joutuu joskus kantamaan tahtomattaan.
Tarinassa jokaisen henkilön tarina kytkeytyy toisen omaan tavalla
tai toisella.
* * *
Hahmokuvaukset
Atlas
Atlasista piti tulla herkkä ja taiteellinen nuorukainen, joka lähtee naiivina Mercuryn matkaan ja pettyy, kun ihmissuhde osoittautuukin monimutkaisemmaksi kuin hän oletti. Tästä lähtökohdasta kirjoitin hänen hahmoaan, mutta lopputulos kiikutti itsensä aivan eri suuntaan: Atlasista tuli itsekeskeinen ja hiljainen toimija. Erityisen herkäksi hän ei jäänyt.
Atlasilla on käytöstavat ja hän osaa miellyttää ihmisiä päällisin puolin, mutta hänen tarpeensa koskevat suurimmalta osin häntä itseään. Ongelmatilanteissa hän asettaisi aina itsensä etusijalle. Atlasin sudensilmiin liittyy perhetragedia - hän olisi voinut pelastaa perheenjäsenensä varmalta kuolemalta, mutta hän ei halunnut käyttää silmiään, koska vain sillä tavoin ihmiset uskoivat, etteivät hänen silmänsä muka toimineet. Tällä tavalla hän sai olla rauhassa. Käytännössä Atlas uhrasi perheenjäseniään saavuttaakseen vapauden. Toki tässä pitää ottaa huomioon se, millainen show Atlasin silmien ympärillä pyöri.
(Kuvassa Mercury oli vielä Isul Hednar.)
Atlasin suhde Mercuryyn on epäterve sanan varsinaisessa merkityksessä. He tarvitsevat toisiaan niin paljon, että eivät voi kuvitella elämää ilman toista. Lisäksi he ovat rakenteellisesti toistensa viholliset, sillä heidän sukunsa ovat hiljaisessa sodassa keskenään ja heillä molemmilla on sudensilmät. Mercury on myös koko ikänsä saanut kuulla, että hänen tulee vanhempana tappaa Atlas. Suhde ei kasva erityisen terveelle pohjalle silloin, kun toinen on kasvatettu tappamaan toinen.
Pakoitellen tuntuu, että Atlasin kiintymys Mercurya kohtaan on enemmän obsessiota kuin rakkautta. Hän on äärimmäisen mustasukkainen ja kiinnittynyt rakkaimpaansa. Mercury sen sijaan on henkisesti liian haavoitettu voidakseen pysyä toisen lähellä alituisesti. Hän on jatkuvassa moraalisessa ristiriidassa itsensä kanssa, mikä heijastuu suhteeseen.
Muissa ihmsissuhteissaan Atlas noudattaa suunnilleen yhtä itsekkäitä periaatteita. Hän lähti auttamaan Memoriaa vain, koska tiesi tytön olevan loistava keino etsiä Mercury uudelleen. Lähtökohdasta huolimatta Memoria ja Atlas oppivat pitämään toisistaan. Tyttö ei merkinnyt Atlasille erityisen paljon, mutta hän tunsi tätä kohtaan hienoista kiintymystä ja jakoi mielellään matkansa tämän kanssa.
Atlas työskentelee paikallisessa kahvilassa ja tekee vapaa-ajallaan taideprojekteja. Hän nauttii maalaamisesta, mutta ei ole siinä erityisen hyvä. Hänen pukeutumisestetiikkansa käyvät hyvin ilmi jo nukella.
Mercury
Mercury on kahdesta sudensilmäisestä lapsesta loppujen lopuksi se herkempi. Hän on viettänyt koko ikänsä sukunsa vankina, mikä luonnollisestikin vaikuttaa hänen tapaansa kohdata ihmisiä. Mercury ei kuitenkaan ole varautunut toisten seurassa. Hänen sosiaaliset taitonsa ovat Atlasia paremmat, mikä on olosuhteet huomioon ottaen hivenen huvittavaa.
Inhoan refeerata ihmisiin mystisinä, mutta Mercurya ei juuri muukaan termi kuvaa. Hän on juuri sellainen henkilö, joka ilmaisee itseään värikkäästi ja persoonallisesti, mutta jättää aina jotakin tulkinnanvaraiseksi. Hänen seurassaan ei voi tylsistyä, sillä hän nauttii arvoituksellisuudesta ja yllättävyydestä. Tavallaan Mercury on hyvin valovoimainen ja kiinnostava ihminen.
(Mercuryn hahmo oli tähän vuoteen asti Isul Hednar.)
Valitettavasti Mercurya ei voida pitää erityisen terveenä ihmisenä. Hän on rakentanut persoonallisuutensa ja värikkyytensä sinä aikana, jonka on viettänyt etelässä muurin toisella puolella. Sitä ennen hän eli suurimman osan ajasta side silmillään veljensä ja vanhempiensa tarinoita kuunnellen. Hänelle on iskostettu ajatusmaailma, jossa hän on erityinen ja joutuu siksi odottamaan elämänsä alkamista. Myös ajatus toisen sudensilmäisen lapsen tappamisesta on juurrutettu häneen pienestä pitäen. Hän pakeni alun perin vain tappaakseen Atlasin, mutta suhde ottikin toisenlaisen käänteen heidän kohdatessaan.
Myös etelän ja pohjoisen välinen ero näkyy Mercuryn ajatusmaailmassa. Hänen sukunsa suunnitteli kaappaavansa vallan etelältä Mercuryn silmien avulla. Hänet on kasvatettu vihaamaan kaikkea sitä, minkä ympärille hän myöhemmin rakentaa itsensä.
(Tässäkin kuvassa Mercury on vielä Hednar.)
Vaikka Mercury pakeni pohjoisesta ajatuksenaan tappaa Atlas, hän päätyi kiintymään eteläiseen Evoliin ja sen pääkaupunkiin. Hän tuli etelässä toisiin ajatuksiin Atlasin suhteen. Mercury alkoi hiljalleen kiinnostua elämästä ja oppi tuntemaan itseään kokeilemalla ja löytämällä jatkuvasti uutta. Hänen suhteensa Atlasiin kehittyi samalla: kun he tapasivat, Mercurylla oli jo suunnitelma valmiina. Valitettavasti Mercury oli kuitenkin liian hukassa itsensä ja suurien voimiensa kanssa toimiakseen suhteessa täysillä.
Mercury rakasti Atlasia syvästi. Samalla hän tiesi, ettei koskaan voisi elää tämän kanssa, sillä yhteiskunta ja osittain hänen oma ajatusmaailmansa eivät sitä sudensilmien vuoksi sallisi. Mercury olisi aivan hyvin voinut luopua silmistään ollakseen Atlasin kanssa. Hän ei kuitenkaan koskaan rohjennut tehdä sellaista vaan ajautui epätoivoisempiin ratkaisuihin.
Lindri
Lindri on kenties tarinan järkevin henkilö. Hän on kasvanut sorretussa pohjoisessa ja joutunut koko ikänsä todistamaan ihmisten huonoja oloja. Hän joutui katsomaan, kuinka hänen isoveljensä kasvatettiin ihmiseksi, joka pelastaisi pohjoisen. Samalla hän sai tyytyä osaansa sivustakatsojana. Tämä olisi voinut katkeroittaa Lindrin, mutta katkeroitumisen sijaan hän päätti toimia.
Pahan silmiksi mielletään suuria voimia omaavat, punarinkiset silmät, jotka ihminen saa tapettuaan rakkaimpansa. Pahan silmien omistajia teloitetaan Evolissa surutta, joten niiden hankkiminen tarkoittaa jatkuvaa pakenemista ja varjoissa elämistä. Lindri alkoi kerätä rinnalleen omaa ryhmittymää ihmisistä, joilla on / jotka voivat hankkia pahan silmät. Hänen tavoitteenaan oli näiden ihmisten avulla tehdä pohjoisesta tasa-arvoinen etelän kanssa.
Syy Memorian hienoiselle kylmyydelle ja varautuneisuudelle on hänen mutkikas sisarussuhteensa. Daphne on ailahtelevainen ja äärimmäisen kiintynyt kaksossiskoonsa. Psyykkisesti epävakaa Daphne on turvautunut Memoriaan tavalla, joka on saanut hänet pelkäämään ja inhoamaan elämää sekä sisartaan. On tulkinnanvaraista, millä tavalla Daphne oli sisareensa kiintynyt, mutta Memorian emotionaalinen puoli järkkyi siskon obsession vuoksi pahasti. Kuvio on osittain seksuaalinen, mikä ei auta tilannetta ollenkaan.
Siskonsa vuoksi Memoria ei erityisesti kohtaa muita ihmisiä. Hän huolehtii tästä parhaan kykynsä mukaan eikä uskalla tavata muita, ettei Daphne satuta heitä. Memorian sisällä oli paljon vihaa sisarensa vuoksi. Lopulta hän yritti tappaa tämän, minkä ansiosta pahan silmät lähtivät kehittymään. Daphne jäi kuitenkin henkiin ja Memoria hakeutui Atlasin luo saadakseen apua silmiensä kanssa. Kaksikko lähti etsimään Mercurya, jonka he tiesivät osaavan auttaa.
Matkalla kaksikko törmäsi Lindriin, jota Memoria koki ymmärtävänsä. Memoria tunnisti eristäytyneisyyden ja suljetun surun pojassa, jota ei koskaan oppinut kunnolla tuntemaan. Kaikista ihmisistä Memoria olisi jäänyt mieluiten juuri Lindrin luo. Mies jakoi arvomaailman ohella myös pahan silmien taakan hänen kanssaan.
Daphne
Daphnesta itse tarina kertoo hyvin vähän, mutta itse olen miettinyt häntä ennen Sudensilmiä varsin paljon. Daphnella ja Memorialla on ollut monta erilaista tarinaa, mutta ydin on aina ollut sama: Daphne obsessoi siskostaan ja on äärimmäisen arvaamaton muita kohtaan. Memoria puolestaan joutuu aina siivoamaan jäljet.
Daphne on aiheuttanut siskolleen suurta vahinkoa käyttäytymällä ailahtelevaisesti ja väkivaltaisesti tätä kohtaan. Myös Daphnen tapa olla hellä satuttaa Memoriaa syvästi. Daphne ei kuitenkaan ole erityisen terve, joten Memoria ei ole koskaan voinut tai uskaltanut tehdä asialle mitään. Hän on tyytynyt paikkailemaan tuhoja.
Atlas
Atlasista piti tulla herkkä ja taiteellinen nuorukainen, joka lähtee naiivina Mercuryn matkaan ja pettyy, kun ihmissuhde osoittautuukin monimutkaisemmaksi kuin hän oletti. Tästä lähtökohdasta kirjoitin hänen hahmoaan, mutta lopputulos kiikutti itsensä aivan eri suuntaan: Atlasista tuli itsekeskeinen ja hiljainen toimija. Erityisen herkäksi hän ei jäänyt.
Atlasilla on käytöstavat ja hän osaa miellyttää ihmisiä päällisin puolin, mutta hänen tarpeensa koskevat suurimmalta osin häntä itseään. Ongelmatilanteissa hän asettaisi aina itsensä etusijalle. Atlasin sudensilmiin liittyy perhetragedia - hän olisi voinut pelastaa perheenjäsenensä varmalta kuolemalta, mutta hän ei halunnut käyttää silmiään, koska vain sillä tavoin ihmiset uskoivat, etteivät hänen silmänsä muka toimineet. Tällä tavalla hän sai olla rauhassa. Käytännössä Atlas uhrasi perheenjäseniään saavuttaakseen vapauden. Toki tässä pitää ottaa huomioon se, millainen show Atlasin silmien ympärillä pyöri.
(Kuvassa Mercury oli vielä Isul Hednar.)
Atlasin suhde Mercuryyn on epäterve sanan varsinaisessa merkityksessä. He tarvitsevat toisiaan niin paljon, että eivät voi kuvitella elämää ilman toista. Lisäksi he ovat rakenteellisesti toistensa viholliset, sillä heidän sukunsa ovat hiljaisessa sodassa keskenään ja heillä molemmilla on sudensilmät. Mercury on myös koko ikänsä saanut kuulla, että hänen tulee vanhempana tappaa Atlas. Suhde ei kasva erityisen terveelle pohjalle silloin, kun toinen on kasvatettu tappamaan toinen.
Pakoitellen tuntuu, että Atlasin kiintymys Mercurya kohtaan on enemmän obsessiota kuin rakkautta. Hän on äärimmäisen mustasukkainen ja kiinnittynyt rakkaimpaansa. Mercury sen sijaan on henkisesti liian haavoitettu voidakseen pysyä toisen lähellä alituisesti. Hän on jatkuvassa moraalisessa ristiriidassa itsensä kanssa, mikä heijastuu suhteeseen.
Muissa ihmsissuhteissaan Atlas noudattaa suunnilleen yhtä itsekkäitä periaatteita. Hän lähti auttamaan Memoriaa vain, koska tiesi tytön olevan loistava keino etsiä Mercury uudelleen. Lähtökohdasta huolimatta Memoria ja Atlas oppivat pitämään toisistaan. Tyttö ei merkinnyt Atlasille erityisen paljon, mutta hän tunsi tätä kohtaan hienoista kiintymystä ja jakoi mielellään matkansa tämän kanssa.
Atlas työskentelee paikallisessa kahvilassa ja tekee vapaa-ajallaan taideprojekteja. Hän nauttii maalaamisesta, mutta ei ole siinä erityisen hyvä. Hänen pukeutumisestetiikkansa käyvät hyvin ilmi jo nukella.
Mercury
Mercury on kahdesta sudensilmäisestä lapsesta loppujen lopuksi se herkempi. Hän on viettänyt koko ikänsä sukunsa vankina, mikä luonnollisestikin vaikuttaa hänen tapaansa kohdata ihmisiä. Mercury ei kuitenkaan ole varautunut toisten seurassa. Hänen sosiaaliset taitonsa ovat Atlasia paremmat, mikä on olosuhteet huomioon ottaen hivenen huvittavaa.
Inhoan refeerata ihmisiin mystisinä, mutta Mercurya ei juuri muukaan termi kuvaa. Hän on juuri sellainen henkilö, joka ilmaisee itseään värikkäästi ja persoonallisesti, mutta jättää aina jotakin tulkinnanvaraiseksi. Hänen seurassaan ei voi tylsistyä, sillä hän nauttii arvoituksellisuudesta ja yllättävyydestä. Tavallaan Mercury on hyvin valovoimainen ja kiinnostava ihminen.
(Mercuryn hahmo oli tähän vuoteen asti Isul Hednar.)
Valitettavasti Mercurya ei voida pitää erityisen terveenä ihmisenä. Hän on rakentanut persoonallisuutensa ja värikkyytensä sinä aikana, jonka on viettänyt etelässä muurin toisella puolella. Sitä ennen hän eli suurimman osan ajasta side silmillään veljensä ja vanhempiensa tarinoita kuunnellen. Hänelle on iskostettu ajatusmaailma, jossa hän on erityinen ja joutuu siksi odottamaan elämänsä alkamista. Myös ajatus toisen sudensilmäisen lapsen tappamisesta on juurrutettu häneen pienestä pitäen. Hän pakeni alun perin vain tappaakseen Atlasin, mutta suhde ottikin toisenlaisen käänteen heidän kohdatessaan.
Myös etelän ja pohjoisen välinen ero näkyy Mercuryn ajatusmaailmassa. Hänen sukunsa suunnitteli kaappaavansa vallan etelältä Mercuryn silmien avulla. Hänet on kasvatettu vihaamaan kaikkea sitä, minkä ympärille hän myöhemmin rakentaa itsensä.
(Tässäkin kuvassa Mercury on vielä Hednar.)
Vaikka Mercury pakeni pohjoisesta ajatuksenaan tappaa Atlas, hän päätyi kiintymään eteläiseen Evoliin ja sen pääkaupunkiin. Hän tuli etelässä toisiin ajatuksiin Atlasin suhteen. Mercury alkoi hiljalleen kiinnostua elämästä ja oppi tuntemaan itseään kokeilemalla ja löytämällä jatkuvasti uutta. Hänen suhteensa Atlasiin kehittyi samalla: kun he tapasivat, Mercurylla oli jo suunnitelma valmiina. Valitettavasti Mercury oli kuitenkin liian hukassa itsensä ja suurien voimiensa kanssa toimiakseen suhteessa täysillä.
Mercury rakasti Atlasia syvästi. Samalla hän tiesi, ettei koskaan voisi elää tämän kanssa, sillä yhteiskunta ja osittain hänen oma ajatusmaailmansa eivät sitä sudensilmien vuoksi sallisi. Mercury olisi aivan hyvin voinut luopua silmistään ollakseen Atlasin kanssa. Hän ei kuitenkaan koskaan rohjennut tehdä sellaista vaan ajautui epätoivoisempiin ratkaisuihin.
Mercurylla on myös nuorempi veli, Lindri. Heidän välisensä suhde on hyvin eriarvoinen, sillä Lindri sai kasvaa vapaana siinä, missä Mercury pysyi erityisyytensä ansiosta sukunsa vankina. Veljekset pitivät toisilleen seuraa lapsina, mutta heidän suhteensa kasvoi valta-asetelmien vuoksi täysin kieroon. Mercury kadehti Lindriä, joka oli vapaa, ja Lindri kadehti Mercurya, jolla oli valtaa ja arvoa.
Pukeutujana Mercury on äärimmäisen persoonallinen. Pukeutuminen on olennainen osa hänen minäkuvaansa. Hän ilmaisee itseään hyvin värikkäästi ja meikkaa mielellään. Koska Mercury on ruumiinrakenteeltaan hyvin hento, hänen on helppo käyttää feminiinisempiäkin vaatteita.
Mainittakoon vielä sekin, että Mercuryn hahmo on kehittynyt täysin Isul Midnight Deja Vun ympärille, mikä näkyy hahmon estetiikoissa isosti.
Lindri
Lindri on kenties tarinan järkevin henkilö. Hän on kasvanut sorretussa pohjoisessa ja joutunut koko ikänsä todistamaan ihmisten huonoja oloja. Hän joutui katsomaan, kuinka hänen isoveljensä kasvatettiin ihmiseksi, joka pelastaisi pohjoisen. Samalla hän sai tyytyä osaansa sivustakatsojana. Tämä olisi voinut katkeroittaa Lindrin, mutta katkeroitumisen sijaan hän päätti toimia.
Pahan silmiksi mielletään suuria voimia omaavat, punarinkiset silmät, jotka ihminen saa tapettuaan rakkaimpansa. Pahan silmien omistajia teloitetaan Evolissa surutta, joten niiden hankkiminen tarkoittaa jatkuvaa pakenemista ja varjoissa elämistä. Lindri alkoi kerätä rinnalleen omaa ryhmittymää ihmisistä, joilla on / jotka voivat hankkia pahan silmät. Hänen tavoitteenaan oli näiden ihmisten avulla tehdä pohjoisesta tasa-arvoinen etelän kanssa.
Lindri kokee jollakin tasolla alemmuuskompelsoituvansa isoveljelleen, mutta ei suostu jäämään katkeruuteen vaan yrittää itse raivata oman tiensä. Hän on veljeään vuoden nuorempi, mutta fyysisesti paljon vahvempi, sillä Mercury eli koko ikänsä vankeudessa eikä kyennyt kehittymään järin vahvarakenteiseksi. Mercurylle olikin myöhemmin järkytys tavata veljensä ja ymmärtää, että tämä on kasvanut häntä pitemmäksi.
Lindrin ja Memorian ihmissuhde olisi voinut ilman eräitä juonenkäänteitä kehittyä kovin lämpimäksi. Atlas ja Memoria törmäsivät Lindriin ryhmineen matkallaan pohjoisessa. Memoria samaistui kovasti Lindrin arvomaailmaan ja mielsi pojan pyrkimykset oikeudenmukaisiksi. Lindri on ihmisenä rauhallinen, mutta herättää luonnostaan kunnioitusta rohkeutensa ja uudistushalunsa ansiosta. Olisin toisissa olosuhteissa nähnyt, että Lindri ja Memoria olisivat voineet kiinnostua toisistaan romanttisesti.
Memoriahan on tosiaan Lindriä kolme vuotta vanhempi, mikä ei aivan heti käy nukkeversioista ilmi. Lindri kun on kovin pitkä ja Memoria pienikokoinen.
Memoria
Memoria on tarinan päähahmoista ainoa nainen. Hän on luonteeltaan hyvin toimelias ja aikaansaava. Hän on joutunut elättämään itsensä ja sisarensa Daphnen hyvin pienestä pitäen, mikä näkyy hänen tavassaan hoitaa asioita. Hän on äärimmäisen suorapuheinen eikä nauti kaunistelusta. Memoria on myös hyvin avoin ja ymmärtäväinen, mutta ei erityisen lämmin, vaikka ihmisistä välittääkin.
Syy Memorian hienoiselle kylmyydelle ja varautuneisuudelle on hänen mutkikas sisarussuhteensa. Daphne on ailahtelevainen ja äärimmäisen kiintynyt kaksossiskoonsa. Psyykkisesti epävakaa Daphne on turvautunut Memoriaan tavalla, joka on saanut hänet pelkäämään ja inhoamaan elämää sekä sisartaan. On tulkinnanvaraista, millä tavalla Daphne oli sisareensa kiintynyt, mutta Memorian emotionaalinen puoli järkkyi siskon obsession vuoksi pahasti. Kuvio on osittain seksuaalinen, mikä ei auta tilannetta ollenkaan.
Siskonsa vuoksi Memoria ei erityisesti kohtaa muita ihmisiä. Hän huolehtii tästä parhaan kykynsä mukaan eikä uskalla tavata muita, ettei Daphne satuta heitä. Memorian sisällä oli paljon vihaa sisarensa vuoksi. Lopulta hän yritti tappaa tämän, minkä ansiosta pahan silmät lähtivät kehittymään. Daphne jäi kuitenkin henkiin ja Memoria hakeutui Atlasin luo saadakseen apua silmiensä kanssa. Kaksikko lähti etsimään Mercurya, jonka he tiesivät osaavan auttaa.
Matkalla kaksikko törmäsi Lindriin, jota Memoria koki ymmärtävänsä. Memoria tunnisti eristäytyneisyyden ja suljetun surun pojassa, jota ei koskaan oppinut kunnolla tuntemaan. Kaikista ihmisistä Memoria olisi jäänyt mieluiten juuri Lindrin luo. Mies jakoi arvomaailman ohella myös pahan silmien taakan hänen kanssaan.
Daphne
Daphnesta itse tarina kertoo hyvin vähän, mutta itse olen miettinyt häntä ennen Sudensilmiä varsin paljon. Daphnella ja Memorialla on ollut monta erilaista tarinaa, mutta ydin on aina ollut sama: Daphne obsessoi siskostaan ja on äärimmäisen arvaamaton muita kohtaan. Memoria puolestaan joutuu aina siivoamaan jäljet.
Daphne on aiheuttanut siskolleen suurta vahinkoa käyttäytymällä ailahtelevaisesti ja väkivaltaisesti tätä kohtaan. Myös Daphnen tapa olla hellä satuttaa Memoriaa syvästi. Daphne ei kuitenkaan ole erityisen terve, joten Memoria ei ole koskaan voinut tai uskaltanut tehdä asialle mitään. Hän on tyytynyt paikkailemaan tuhoja.
Daphne pystyy imitoimaan tunteita ja esittämään halutessaan mitä tahansa roolia. Useimmiten hän puhuu itsestään kolmannessa persoonassa ja saattaa laukoa äärimmäisen loukkaavia fraaseja julkisesti.
* * *
Kiitoksia, kun luit tänne asti!
Seuraavassa hahmonurkkauksessa pääsemme Perhosefektin pariin.
Mercury ja Atlas on niin kauniita nukkeja ja on kivaa kuulla niiden hahmoista C: Haluaisitko joskus tehdä kysely postauksen niin voisi kysellä sun hahmoista jotain ?
VastaaPoistaKiitoksia paljon! <3 Voisin ihan mielelläni tehdä kysymyspostauksen, en olekaan blogin puolella tehnyt Q&A:ta pitkään aikaan.
PoistaTosi kiinnostava postaus kyseisten nukkejen omalaatuisista persoonallisuuksista. Oon lukenut sudensilmät tarinan ja tykkäsin siitä ihan älyttömästi.
VastaaPoistaKiitos paljon! Oi, kiva tietää, että luit ja pidit ^^ <3
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista